«Ευτυχώς, δεν είμαστε ούτε στο 2015 που οι άνθρωποι περίμεναν στις ουρές στα ΑΤΜ για να πάρουν 60 ευρώ, ούτε στο 2019 που η βαθιά κρίση έκανε τους ανθρώπους να μην σκέφτονται καν να φύγουν για το Πάσχα», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Σμυρλής, που μίλησε για θέματα της επικαιρότητας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1. Τόνισε επίσης: «Έχουμε περάσει μια τετραετία με σοβαρές εξωγενείς κρίσεις, που αντιμετωπίστηκαν επαρκώς από την κυβέρνηση και καταφέραμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019. Καταφέραμε να μειώσουμε φόρους, να φέρουμε ανάπτυξη, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας (300.000 νέες θέσεις), να πετύχουμε ρεκόρ εξαγωγών και ρεκόρ επενδύσεων».

Αναφορικά με τις επενδύσεις, ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι «επί ΣΥΡΙΖΑ, στα 4 χρόνια είχαμε 1,2 δισ. ευρώ στρατηγικές επενδύσεις και επί Νέας Δημοκρατίας φτάνουμε τώρα τα 9 δισ. ευρώ. Έχει αλλάξει το τοπίο». Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δε θέλει επενδύσεις, γιατί θεωρεί «το κεφάλαιο κάτι κακό» και τόνισε: «Εμείς θεωρούμε πως φέρνοντας κεφάλαιο στη χώρα δημιουργείς καλύτερες συνθήκες για όλους τους Έλληνες, γιατί μπορούν στην Ελλάδα να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, να βρουν καλύτερες δουλειές».

Επιπλέον, ο κ. Σμυρλής επεσήμανε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε 27 φόρους, εμείς μειώσαμε 50 φόρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε 7 δισ. ευρώ φόρους, εμείς αφαιρέσαμε 7 δισ. ευρώ φόρους. Με αποκορύφωμα να μας υπόσχεται ότι θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης, την οποία ήδη εμείς καταργήσαμε πριν λίγες εβδομάδες».

Ο Γιάννης Σμυρλής κλείνοντας και σχολιάζοντας το θέμα της συμπληρωματικής τροπολογίας για τον αποκλεισμό εγκληματικών οργανώσεων από τη συμμετοχή στις εθνικές εκλογές, δήλωσε πως στον βωμό των εκλογών ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμάει να κλείσει το μάτι στη ΧΑ, όπως κάνει διαχρονικά για να ψαρέψει ό,τι μπορεί από τα άκρα.