Την επισήμανση ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα αστάθειας ούτε της Νέας Δημοκρατίας ούτε της κυβέρνησης» έκανε ο γενικός διευθυντής του κυβερνώντος κόμματος, Γιάννης Σμυρλής, σχολιάζοντας το γεγονός ότι και επίσημα ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
«Ο κ. Σαμαράς ξεπέρασε τα όρια. Έκανε μια πολύ σκληρή κριτική, η οποία δεν ήταν ανεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και οδήγησε στη διαγραφή του από την κομματική ομάδα και από τη Νέα Δημοκρατία εχθές το απόγευμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γιάννης Σμυρλής.
Κάνοντας λόγο για «συνολική» διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά υποστήριξε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ενωμένη και ότι «η σταθερότητα της κυβέρνησης είναι αυτή που οδηγεί τη χώρα».
Μιλώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ανέφερε ότι «εάν δεν υπάρχει διάλογος, τότε σίγουρα μπορεί να υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις». Θέλοντας να τονίσει ότι και στο παρελθόν είχαν γίνει συναντήσεις κορυφής μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών ο κ. Σμυρλής είπε ότι σήμερα δεν γίνεται κάτι καινούργιο και υπενθύμισε ότι ο Κώστας Καραμανλής, τον οποίο ο κ. Σαμαράς πρότεινε για πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε γίνει κουμπάρος με τον Ταγίπ Ερντογάν.
Παράγοντας σταθερότητας η Ελλάδα
Όσον αφορά τις συνομιλίες που γίνονται μεταξύ των υπουργών εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας ο γενικός διευθυντής της ΝΔ επισήμανε: «Ανάλογα με την εποχή υπάρχει μια συγκεκριμένη επιδίωξη, συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές». Και όπως τόνισε, «επιδίωξη είναι τα ήρεμα νερά που πάντα τα θέλουμε, γιατί αυτά ευνοούν την ανάπτυξη, αυτά ευνοούν την ευημερία και αυτά ευνοούν όλη την περιοχή. Η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή και αυτό πρέπει να γίνει. Άρα ο διάλογος ποτέ δεν έκανε κακό σε κανέναν».
Αναφερόμενος στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και στα θέματα που συζητιούνται σχολίασε: «Δεν σημαίνει αυτό ότι οτιδήποτε θέλει η άλλη πλευρά θα το δεχτεί η ελληνική. Το έχουμε πει πολλές φορές ότι εάν χρειαστεί ο κ. Γεραπετρίτης θα σηκωθεί από το τραπέζι και θα φύγει από τις συζητήσεις. Αλλά σίγουρα στις συζητήσεις οφείλουμε να είμαστε με το υπουργείο Εξωτερικών και σε επίπεδο πρωθυπουργών αλλά και σε επίπεδο διπλωματών».