Δολοφονία με «βροχή από σφαίρες» έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο Χαλάνδρι, στην οδό Παπανικολή, με θύμα τον Γιώργο Μοσχούρη, που ήταν καταγεγραμμένος από τις αρχές ως ηγετικό στέλεχος της λεγόμενης Greek Mafia. Ο Μοσχούρης, που ήταν γνωστός στη νύχτα με το παρατσούκλι «Θαμνάκιας», είχε μόλις βγει από ιδιωτική κλινική όταν άγνωστοι που τον περίμεναν τον πλησίασαν και τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ. 

Δέχθηκε πολλαπλούς πυροβολισμούς, αρκετοί εκ των οποίων τον χτύπησαν στο πρόσωπο, προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατό του. Μία σφαίρα χτύπησε το αυτοκίνητο μίας γυναίκας. 

4658605.jpg

Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής οι άνδρες της ΕΛΑΣ, πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου, καθώς το θύμα είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί και σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από το λαθρεμπόριο καυσίμων, την προστασία και τους εκβιασμούς, άρχισε να ασχολείται και εκείνος με το λαθρεμπόριο τσιγάρων, το οποίο είναι ένας χώρος όπου δρα κυρίως η ρωσόφωνη μαφία.

Οι δύο δράστες περίμεναν τον Μοσχούρη, το όνομα του οποίου έχει απασχολήσει τις Αρχές στο κύκλωμα της Greek Mafia, έξω από το ιατρικό κέντρο κι όταν βγήκε τον «γάζωσαν με πάνω από 10 σφαίρες. 

Ο Μοσχούρης το 2020 είχε πέσει και πάλι θύμα απόπειρας δολοφονίας έξω από ζαχαροπλαστείο στη Βούλα, αλλά είχε καταφέρει να γλιτώσει. 

Οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο αργότερα το έκαψαν, στην περιοχή Πάτημα στο Χαλάνδρι.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Μοσχούρης

Το θύμα έχει απασχολήσει στο παρελθόν πολλές φορές τις διωκτικές Αρχές για διάφορες παράνομες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, προστασίες και μπραβιλίκια, εκβιασμοί, βαριές σωματικές βλάβες, ανάμιξη σε συμμορίες της νύχτας κ.λπ.

Το όνομα του Μοσχούρη είχε εμφανιστεί στη δημοσιότητα το 2002, με την αφορμή της αποκάλυψης μιας μεγάλης υπόθεσης λαθρεμπορίου τσιγάρων, στην οποία ήταν ανακατεμένοι οι μεγαλύτεροι νονοί της νυχτερινής Αθήνας.

Είχε πάει για θεραπεία αισθητικής

Ο γιατρός της ιδιωτικής κλινικής που είχε επισκεφθεί το θύμα, ανέφερε πως είχε μόλις βγει από εκεί, όπου είχε πάει για εξετάσεις επειδή έκανε κάποια θεραπεία αισθητικής.

«Από κάτω από το γραφείο μου, δηλαδή στην είσοδο του κέντρου συνέβη. Δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα γιατί είναι αδιαφανή τα παράθυρα, απλώς ακούσαμε τους θορύβους, μετά είδαμε από το τζάμι κάτω το πτώμα. Ήταν ένας μεσήλικας μέσα στα αίματα. Από ό,τι μου είπαν τα κορίτσια της γραμματείας έβγαινε από εξετάσεις που είχε κάνει εδώ στο διαγνωστικό κέντρο. Νομίζω έκανε κάποια θεραπεία αισθητικής. Δεν τον είχα δει εγώ να βγαίνει, δεν ξέρω ακριβώς», είπε αρχικά ο γιατρός.

Για το πώς έφτασαν οι σφαίρες στην απέναντι μεριά ανέφερε πως «Απ' ό,τι συζήτησα και με τους άλλους, υποθέτουμε ότι μπορεί να πυροβόλησε κι αυτός εναντίον αυτών που τον πυροβολούσαν. Μου είπαν ότι βρήκαν ένα όπλο δίπλα του. Αυτά ξέρω, δεν ξέρω πάρα πολλά. Οι κοπέλες που ήταν μέσα τρόμαξαν».

Από θαύμα δεν υπήρχαν άλλα θύματα

Από θαύμα δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα, καθώς μία διερχόμενη οδηγός δέχτηκε πυρά, με σφαίρα να «καρφώνεται» το αυτοκίνητό της.

Η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της, ωστόσο βρίσκεται σε σοκ.

Οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής που έχει αποκλειστεί για τις έρευνες.