Σκληρή απάντηση Καλογρίτσα σε Τζάκρη: Πόση αλαζονεία και θράσος

by Manifesto

Αμεση ήταν η απάντηση, μέσω του συνηγόρου του, του Χρήστου Καλογρίτσα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία… α λα Πολάκη σχολίασε την απουσία του από την Προανακριτική.

Η δήλωση του κ. Καλογρίτσα, που έστειλε μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, έχει ως εξής:

«Πόση αλαζονεία, απουσία νοημοσύνης, αλλά και περισσό θράσος απαιτήθηκε για τη σύνταξη της δήλωσης της κας Τζάκρη -εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική. Δίχως ηθικό και νομικό φραγμό διασπείρει ψεύδη, παραπληροφορεί και προσβάλλει κατάφωρα την προσωπικότητά μου, αλλά και το κύρος και την αξιοπιστία δημοσίων και θεσμικών φορέων. Προκειμένου να αρχίσει να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες της δήλωσης της ίδιας αλλά και του κόμματος που εκπροσωπεί, με την παρούσα τούς καλώ – προκαλώ δημοσίως να αποδείξουν την ανύπαρκτη “αλήθεια” των λεγομένων της. Μέσα από την αντίδρασή της, ανάγλυφος ο φόβος τους.

Υπήρξε υπέρβαση των ορίων του νόμου και της ηθικής με όλες τις εξ αυτού του λόγου συνέπειες, τις οποίες βέβαια δεν αναμένω να αντιληφθούν, είμαι όμως σίγουρος ότι κατά νόμον θα υποστούν, επιφυλασσόμενος για την άσκηση παντός δικαιώματός μου».

Η επίμαχη δήλωση της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική, Θεοδώρας Τζάκρη, που προκάλεσε την αντίδραση Καλογρίτσα, ήταν: «Κανείς πλέον δεν πρόκειται να πιστέψει, ούτε είχε πιστέψει το υποδεικνυόμενο από τρίτους αφήγημα του κυρίου Καλογρίτσα. Είναι καταφανές ότι πρόκειται για κατάχρηση της συγκυρίας του κορωνοϊού προκειμένου να αποφύγει τη δημόσια υποχρέωσή του να καταθέσει, όπως υποχρεούται».

Η δήλωση της Τζάκρη
Σε «κατάχρηση της συγκυρίας του κορονοϊού προκειμένου να αποφύγει τη δημόσια υποχρέωσή του να καταθέσει», αποδίδει η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη, τη νέα αναβολή της εξέτασης του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα από την προανακριτική επιτροπή.

Σε ανακοίνωσή της, που τιτλοφορείται «Ο καθ’ υποτροπήν ασθενής βασικός μάρτυρας και το άρρωστο αφήγημα της ΝΔ», η κα Τζάκρη αναφέρει: «Απ’ ό,τι φαίνεται, ο κορονοϊός έχει πλήξει σοβαρά το αφήγημα της ΝΔ όσον αφορά την προανακριτική που έστησε με ψευδείς και χαλκευμένες κατηγορίες. Ο κύριος Καλογρίτσας αποτελεί παγκόσμια παράδειγμα για την ιατρική επιστήμη, καθώς μετά τις παρενέργειες 14 ημερών λόγω του εμβολιασμού του, ενημερωθήκαμε σήμερα ότι με τη σφραγίδα του ΕΟΔΥ, δηλαδή του κυρίου Μητσοτάκη, ο κ. Καλογρίτσας θα απουσιάσει για πολλοστή φορά από τις εργασίες της Προανακριτικής μέχρι 14 Μαϊου καθώς έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα».

Στην ανακοίνωσή της, η κα Τζάκρη συνιστά στη ΝΔ «ή να κλείσει επιτέλους τη συμφωνία που θέλει ο κ. Καλογρίτσας προκειμένου να έρθει στην Προανακριτική να καταθέσει τα ψεύδη που του έχει αυτή υποδείξει ή να κλείσει τις εργασίες της επιτροπής η οποία κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος ήδη από τους πρώτους δύο μάρτυρες». Άλλωστε, προσθέτει, «κανείς πλέον δεν πρόκειται να πιστέψει, ούτε είχε πιστέψει το υποδεικνυόμενο από τρίτους αφήγημα του κυρίου Καλογρίτσα. Είναι καταφανές ότι πρόκειται για κατάχρηση της συγκυρίας του κορονοϊού προκειμένου να αποφύγει τη δημόσια υποχρέωσή του να καταθέσει, όπως υποχρεούται».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα