Σκευωρίας το ανάγνωσμα (και) στο ΚΕΕΛΠΝΟ: "Δόγμα Πολάκη" για φυλακίσεις αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ

303
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ (ΚΕΕΛΠΝΟ)

Ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου, τ. Διευθυντής του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και πρωταγωνιστής ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, ως ένας εκ των κατηγορούμενων σε πρώτο βαθμό στην ακροαματική διαδικασία που εξελίσσεται ενώπιον του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με δημόσια δήλωσή του καταγγέλλει την επανειλημμένη καταπάτηση των δικαιωμάτων του από το εν λόγω Δικαστήριο, μεταξύ και άλλων και με τη διατήρηση μιας απολύτως παράνομης παράστασης πολιτικής αγωγής, αφού η Πρόεδρος και η Έδρα του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών αφήνοντας άφωνους τους συνηγόρους όλων των κατηγορούμενων κατά την Συνεδρίαση της 30ης- 10- 2019 προκειμένου να «νομιμοποιήσει» την καθ’ όλα παράνομη παρουσία και αγόρευση του διορισμένου το 2016 επί Υπουργίας Παύλου Πολάκη δικηγόρου Ιπποκράτη Μυλωνά ως Πολιτική αγωγή, προέβαλλε τον τραγελαφικό ισχυρισμό ότι δήθεν ο Ιπποκράτης Μυλωνάς νομίμως παρίσταται καθώς ο ΕΟΔΥ- τ. ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. δήθεν διοικούνταν έως και τις 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 από το επισήμως παραιτημένο (με ΦΕΚ) από τις 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019!!! τέως ΔΣ του που είχε διορίσει παλαιά ο Παύλος Πολάκης.

O Θεόδωρος Παπαδημητρίου καταγγέλλει ευθέως ότι η παράνομη παράσταση πολιτικής αγωγής επετράπη προκειμένου ο δικηγόρος Ιπποκράτης Μυλωνάς να προβεί σε παραληρηματικές κατασκευές και ασύστολα ψεύδη εναντίον του στο πλαίσιο εκτέλεσης κομματικού συμβολαίου δολοφονίας χαρακτήρα με την απελθούσα Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και προαναγγέλλει την άσκηση ένδικων μέσων.
Χαρακτηριστικά στην δήλωσή του ο κ. Παπαδημητρίου τονίζει ότι το πρώτον -για μία υπόθεση του 2004- διορίστηκε πολιτική αγωγή του ΚΕ.ΕΛ.Π.Ν.Ο. εναντίον του τον Σεπτέμβρη του 2016, δηλαδή επί Υπουργίας Παύλου Πολάκη, ενώ ταυτοχρόνως τότε (2016) απολύθηκε κατόπιν πολιτικής εντολής του ιδίου του Παύλου Πολάκη χωρίς καν να έχει αρχίσει δικαστήριο πρώτου βαθμού και ενώ το Βούλευμα για το πρόσωπό του δεν είχε καν καταστεί αμετάκλητο. Και όλα αυτά -συμπληρώνει -ενώ το ΚΕ.ΕΛ.Π.Ν.Ο. δια όλων των προηγούμενων Προέδρων ΔΣ και Μελών ΔΣ επί 15 χρόνια (περίοδος 2002- 2016) υποστήριζε ως προς το κατηγορητήριο του Θ. Παπαδημητρίου παγίως ενώπιον των Αρχών ότι το κατηγορητήριο δεν ευσταθεί και ότι ουδέποτε υπέστη το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. την παραμικρή ζημία από πράξεις του.

Όπως επιπροσθέτως επισημαίνει στην δήλωσή του ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου επιλέχτηκε τότε (Σεπτέμβρης του 2016) από το διορισμένο από τον Παύλο Πολάκη ΔΣ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ως συνήγορος της πολιτικής αγωγής ο δικηγόρος Ιπποκράτης Μυλωνάς, -ο οποίος ήταν επίσημο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού η απελθούσα Κυβέρνηση ως μόνος μέτοχος τον είχε διορίσει και ως τακτικό μέλος ΔΣ του ΛΑΓΗΕ-, με μόνο στόχο να στρεβλώσει τα πραγματικά περιστατικά και στοιχεία και να εγκαινιαστεί η λασπολογία του ΣΥΡΙΖΑ και του Παύλου Πολάκη σε βάρος των παλαιών Διοικήσεων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κι εκείνου προσωπικά.

Ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου τονίζει ότι ουδόλως είναι τυχαίο ότι διασύρθηκε επί μακρόν, καθ’ όλη την διάρκεια της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, όπου είχε κληθεί ως μάρτυρας, με συνεχείς δημόσιες συκοφαντικές δηλώσεις και χαρακτηρισμούς του τ. Αν Υπουργού Παύλου Πολάκη και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (μελών της Εξεταστικής Επιτροπής), ακριβώς επειδή ενώπιον της Επιτροπής υποστήριξε τόσο ότι δεν υπήρχαν παρανομίες στο ΚΕ.ΕΛ.Π.Ν.Ο. όσο και ότι δεν υπήρχε ποτέ καμία εμπλοκή των τέως Υπουργών Υγείας της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Συγκυβέρνησης και ότι το ΚΕ.ΕΛ.Π.Ν.Ο. έχει αυτονομία διοίκησης, δηλαδή διοικείται από το ΔΣ του και όχι από τους Υπουργούς Υγείας. Επιπλέον ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου στη δήλωσή του επισημαίνει ότι δεν είναι τυχαίο ότι το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕ.ΕΛ.Π.Ν.Ο., λόγω των στοιχείων που ανέδειξε η ΝΔ τότε αντιπολίτευση στο δικό της πόρισμα, δεν συζητήθηκε ποτέ στην Ολομέλεια της Βουλής, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά δεν κατάφερε να αποδείξει κάτι μεμπτό, αντιθέτως κονιορτοποιήθηκαν όλες οι δήθεν καταγγελίες του Παύλου Πολάκη (δήθεν έλλειμμα 200 εκατομμυρίων που απεδείχθη μηδέν, δήθεν κρύπτη που απεδείχθη επίσημη αποθήκη της Κεντρικής Υπηρεσίας, δήθεν δυνατότητα ικανής προβολής μηνυμάτων δημόσιας υγείας μόνο με κοινωνικό χρόνο που απεδείχθη αδύνατη από έγγραφα και επίσημες θέσεις στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του ίδιου του τότε διορισμένου από τον Παύλο Πολάκη Πρόεδρου ΔΣ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θ. Ρόζενμπεργκ, κλπ) και βγήκαν στο φως σκάνδαλα του ΚΕ.ΕΛ.Π.Ν.Ο. της δικής του περιόδου (2016-2018) .
Ιδιαιτέρως αιχμηρή, αναλυτική και χωρίς περιστολές είναι και η σχετική Δημόσια Δήλωση της συνηγόρου του Θ. Παπαδημητρίου Ευσταθίας Σάλμα (Δικηγόρου στον Άρειο Πάγο και τ. Εισαγγελέως), η οποία για την συγκεκριμένη δίκη ζητά ευθέως την αποκατάσταση της νομιμότητας από τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ηγεσίας της Δικαιοσύνης αφού προηγουμένως παραθέτει σειρά πολυάριθμων και κατάφορα παράνομων διαδικαστικών ενεργειών της συγκεκριμένης Έδρας.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη δήλωση του κ. Παπαδημητρίου και εδώ τη δήλωση της δικηγόρου του.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr