Σκευωρία Novartis: Στο κάδρο των υπόπτων Φιλιππάκης, Παπαδάκου, Τάρκας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει τον Παπαγγελόπουλο στην τύχη του

623

Η πλειοψηφία της προανακριτικής για τη σκευωρία της Novartis, θέλοντας να ρίξει άπλετο φως στην όλη διαδικασία πρότεινε κλήση ως υπόπτων τους Γιάννη Φιλιππάκη, Αλέξανδρο Τάρκα και Γιάννα Παπαδάκου. Παράλληλα εκφράστηκε επιφύλαξη και για άλλους μάρτυρες. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, επέλεξε να πυροδοτήσει ξανά τις εργασίες της επιτροπής απειλώντας την πλειοψηφία, για τρίτη συνεχόμενη φορά, με αποχώρηση ζητώντας ως μάρτυρες τους Παπασπύρου, Μπρακουμάτσο, Παπαγεωργίου Καλούδη, Ζαγοραίο, Παπαδάκου, Φιλιππάκη Μαργωμένο και Τάρκα. Στόχος τους είναι ξεκάθαρα να τραβήξουν τη διαδικασία σε μάκρος. Η πλειοψηφία υποστήριξε ότι μετά από 8 μήνες πρέπει να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία.

Κύκλοι της προανακριτικής αναφερόμουν πως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρώντας αφήνουν εκτεθειμένο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. “Τον εγκαταλείπουν” τόνισε χαρακτηριστικά στο tomanifesto.gr μέλος της Προανακριτικής. Υπενθυμίζεται ότι με την διεύρυνση του κατηγορητηρίου ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα της σύστασης συμμορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία ουκ ολίγες φορές δέχθηκε μάρτυρες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου θέλει να αφήσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην τύχη του.
Θυμίζουμε πως η πλειοψηφία είχε δεχθεί ως μάρτυρες τους προτεινόμενους από ΣΥΡΙΖΑ, Ξένη Δημητρίου, Νίκο Μανία, Ράνο, Νίκο Μανιαδακη και Φρουζη. Άρα η καταγγελία περί δήθεν άρνησης των προτάσεων της μειοψηφίας είναι προσχηματική. Θέλουν να αποχωρήσουν.
Τέλος, μόνο τυχαία δεν είναι η απόσταση ΣΥΡΙΖΑ από Παπαγγελόπουλο με τη φράση του βουλευτή Γιάννη Γκιόλια ο οποίος φέρεται να είπε : ” δεν είμαστε εμείς ο Παπαγγελόπουλος”.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr