Σκευωρία Novartis: Καταθέτει στην προανακριτική η Ράικου

73
raikou-tomanifesto.gr

Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών του υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην υπόθεση της Novartis, καταθέτει σήμερα η πρώην εισαγγελέας κατά τη διαφθοράς, Ελένη Ράικου , η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κατονομάσει σε κατάθεσή της τον κ. Παπαγγελόπουλο ως τον «Ρασπούτιν» της Δικαιοσύνης.

Η κατάθεση της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα και αναμένεται να διαρκέσει δυο με τρεις ημέρες. Η κ. Ράικου ήταν αυτή που πρώτη μίλησε μέσω κύκλων της για τον περίφημο «Ρασπούτιν» το 2018 και η πρώτη που ταύτισε τον Ρασπούτιν με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Μεταξύ άλλων η κ. Ράϊκου φέρεται να έχει καταθέσει πως δεχόταν πιέσεις από τον υπουργό για να προχωρήσει τον έλεγχο των πολιτικών προσώπων ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν υπήρχαν στοιχεία.

Ο αποκαλυπτικός διάλογος της Ράικου με τον Παπαγγελόπουλο

Στην κατάθεση της, που ήταν σημαντικός παράγοντας προκειμένου να συσταθεί η προανακριτική επιτροπή για να διερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Παπαγγελοπούλου, αφού ήταν η μόνη μέχρι τότε που τον είχε αναφέρει ευθέως, η κ. Ράικου είχε πει ότι ο Παπαγγελόπουλος επαιρόταν για τις ικανότητες του να «τελειώνει» αντιπάλους του, αυτοονομαζόταν ο ίδιος «Ρασπούτιν» και αυτό το ήξεραν όλοι μέσα στο δικαστικό σώμα.

Μάλιστα είχε αναφέρει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος της είχε τηλεφωνήσει με οργισμένο ύφος και της ζήτησε να στείλει το φάκελο της Novartis με πολιτικούς στη Βουλή. Όταν εκείνη του απάντησε «δεν τα κάνω εγώ αυτά χωρίς στοιχεία, είμαι άλλης σχολής», εκείνος την απείλησε.

«Ήθελαν να με απαξιώσουν ότι έθαβα την υπόθεση και ήθελαν να εμφανίζουν την Τουλουπάκη ως αποτελεσματική. Κατάλαβα ότι πίσω από όλα αυτά ήταν ο γνωστός για τις «ρασπουτινικές» του μεθοδεύσεις, αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Είναι γνωστή η σχέση του με την Ελένη Τουλουπάκη και ο τρόπος που λειτουργούσαν μεταξύ τους. Περιγράφεται άλλωστε αυτός ο τρόπος στην αναφορά του εισαγγελέα Αγγελή. Εξάλλου, ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επαιρόμενος για το πόσο καλά σχεδίαζε και μεθόδευε καταστάσεις που παγίδευαν οποιονδήποτε στεκόταν εμπόδιο στην θέλησή του, αυτάρεσκα αυτοαποκαλούνταν Ρασπούτιν, λέγοντας χαρακτηριστικά “όσοι με ξέρουν καλά έτσι με λένε” γι’ αυτό τον αποκαλούσα και εγώ “Ρασπούτιν” όπως τον αποκαλούσαν και πολλοί άλλοι, όπως η Κωνσταντοπούλου, ο Βαρβιτσιώτης, ο πρωθυπουργός. Όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι ο “Ρασπούτιν” είναι ο Παπαγγελόπουλος».

 

 

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr