O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, Παν. Πικραμμένος καταθέτει στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά την υπόθεση Novartis, μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Πικραμμένος, είναι ένα πρόσωπο που συμβολίζει εν πολλοίς τα όσα έγιναν στην υπόθεση Novartis, από την αποστολή της υπόθεσης στη Βουλής με ελεγχόμενα 10 κεντρικά πολιτικά πρόσωπα μέχρι την πλήρη ανατροπή της μετά τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή.

Είναι άλλωστε η συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του στη Βουλή που είχε προκαλέσει σοκ στο πολιτικό σύστημα της χώρας, καθώς ο πρώην ανώτατος δικαστής ειχε βρεθεί σε αυτή τη θέση χωρίς, όπως αποδείχτηκε και στη συνέχεια, ουδένα στοιχείο να τον βαρύνει.

Ο κ. Πικραμμένος άκουσε μετά από καιρό, όπως και το πανελλήνιο, για την αρχειοθέτηση της υπόθεσής του, και τώρα μετά την ανατροπή της υπόθεσης με βάση όσα έγιναν δεκτά από την προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, καλείται ως μάρτυρας- “κατήγορος” να αναδείξει στοιχεία του πολύκροτου δικαστικού- πολιτικού θρίλερ.

Αμέσως μετά θα καταθέσει ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόσα χρόνια μετά την εκκίνηση της υπόθεσης δεν έχει λάβει ακόμα την απάντηση της Δικαιοσύνης για την οριστική απεμπλοκή του στην υπόθεση. Η καθυστέρηση είναι μεγάλη και μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Γεωργιάδης είχε καταγγείλει κατ΄επανάληψη το γεγονός, ενώ εξ αρχής είχε αναφερθεί σε “σκευωρία” στρεφόμενος στη Δικαιοσύνη.

Μάλιστα μετά την παραπομπή του Δημ. Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη είχε πεί πως “δικαιωμένος θα είμαι όταν θα δω τους σκευωρούς να μπαίνουν φυλακή”, ενώ ανέφερε πως ποτέ δεν περίμενε ότι θα συναντούσε πολιτικούς αντιπάλους “που θα προσπαθούσαν να καταστρέφουν τις ζωές των αντιπάλων τους με ψέματα με προκατασκευασμένες κατηγορίες και με ‘’πιασμένους’’ εισαγγελείς”.

Πηγή: capital.gr