Σκευωρία Novartis: Δεν γνωρίζω πολιτικά πρόσωπα είπε η «Κελέση»

315

Την ώρα που ο Σαράφης διέψευσε τον… Σαράφη και τα πήρε όλα πίσω, η Αικατερίνη Κελέση δεν βρήκε το θάρρος καν να μιλήσει και να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Κατά την εξέταση της απο τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής στην ΓΑΔΑ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Πρώτο Θέμα η μάρτυρας δήλωσε ότι επιβεβαιώνει όσα είχε υποστηρίξει παλαιότερα στην εισαγγελία Διαφθοράς ωστόσο αρνείται να συνεργαστεί με τα μέλη της προανακριτικής δηλώνοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Αρνούμαι να καταθέσω οτιδήποτε άλλο γιατί δεν αφορά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου» φέρεται να απαντά στις ερωτήσεις βουλευτών.

Πάντως σε ερώτηση βουλευτή εάν γνωρίζει πολιτικούς είπε: «δεν γνωρίζω πολιτικά πρόσωπα, δεν έχω σχέση και ούτε θέλω».

Στις καταθέσεις στην εισαγγελία Διαφθοράς, η “Αικατερίνη Κελέση” είχε καταγγείλει χρηματισμό επτά πολιτικών προσώπων. Ωστόσο για τους πέντε εξ αυτών, οι φάκελοι έχουν ήδη μπει στο αρχείο.

“Δεν με αφορά η αρχειοθέτηση” φέρεται να είπε

Σήμερα πάντως υποστηρίζει ότι εκείνες οι καταθέσεις δόθηκαν αυτοβούλως και ότι κανείς δεν την πίεσε να πει όσα είπε.

“Δεν γνωρίζω πολιτικούς και δεν θέλω να έχω σχέση”

Στο σύνολο των ερωτήσεων του Θανάση Πλεύρη η “Αικατερίνη Κελέση” απαντούσε κατά τον ίδιο τρόπο:

Αικ.Κελέση: Η κλήτευσή μου έγινε για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Δεν γνωρίζω τίποτε γι αυτό που ερευνάτε. Για την υπόθεση Νοβάρτις ισχύουν όσα έχω πει και θα καταθέσω γι αυτήν όταν κληθώ στο Δικαστήριο.

Ελάχιστες επιπλέον απαντήσεις έδωσε στον Β.Κεγκέρογλου

Β.Κεγκέρογλου: Έχετε δει ποτέ πολιτικό από κοντά;

Αικ.Κελέση: Δεν γνωρίζω πολιτικά πρόσωπα, δεν έχω σχέση και ούτε θέλω.

Β.Κεγκέρογλου: Υπάρχει έγγραφο που η κα Τουλουπάκη αποκαλύπτει την ταυτότητά σας ως προστατευόμενη μάρτυρας.

Αικ.Κελέση: Δεν με αφορά.

Β.Κεγκέρογλου: Πώς νιώσατε όταν είδατε τον κ. Πικραμμένο να κλαίει κατηγορούμενος μόνο από την δική σας κατάθεση;

Αικ.Κελέση: Δεν σχετίζεται αυτό με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Πριν την έναρξη της κατάθεσης, πηγές ανέφεραν ότι οι βουλευτές της πλειοψηφίας θα επιχειρήσουν μεταξύ άλλων να διαπιστώσουν την αξιοπιστία των καταγγελιών της “Κελέση” με δεδομένο ότι οι υποθέσεις των πέντε από τα συνολικά επτά πολιτικά πρόσωπα που υποστήριξε ότι χρηματίστηκαν τέθηκαν στο αρχείο. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι αρκετά μέλη εκτιμούν ότι η σημερινή διαδικασία θα ολοκληρωθεί σύντομα καθώς η μάρτυρας δήλωσε σε επιστολή της πως “δεν έχω να εισφέρω τίποτα στην ερευνώμενη υπόθεση”.