Σκευωρία Novartis: Η Τουλουπάκη έστειλε παραπλανητικά έγγραφα στη Βουλή

1521

Θυμάστε που η Προανακριτική επιτροπή είχε κάνει… «χρυσή» την προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη για να της παραδώσει κρίσιμα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση της σκευωρίας Novartis κι εκείνη… σφυρούσε αδιάφορα;

Όταν τελικά εδέησε να στείλει τα επίμαχα έγγραφα, η κ. Τουλουπάκη έδρασε ολίγον τι… επιλεκτικά καθώς «ξέχασε» να παραδώσει στην επιτροπή κάποια από αυτά, δείχνοντας έτσι τον πανικό της για να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα.

Όπως προκύπτει από έγγραφο που βγαίνει τώρα στη δημοσιότητα, καταβαραθρώνεται πλέον το αφήγημα της κ. Τουλουπάκη ότι το FBI είχε στείλει χαρτιά στην Αθήνα όπου έκανε λόγο για έλεγχο σε πολιτικά πρόσωπα για το σκάνδαλο της Novartis.

Σύμφωνα με την σελίδα 3, παράγραφο 5, 6 και 7 του εν λόγω εγγράφου (βλέπε φωτογραφία) προκύπτει πως το FBI δεν έκανε αναφορά ποτέ σε πολιτικά πρόσωπα αλλά για συγκεκριμένα άτομα που ελέγχονταν, μεταξύ των οποίων κι έναν «foreign official», ήτοι έναν ξένο αξιωματούχο. Μάλιστα στην παράγραφο 5, γίνεται και αναλυτική ερμηνεία του όρου «foreign officials», καθώς εξειδικεύεται ότι, κατά την έννοια του FCPA, ως τέτοιο λογίζεται το άτομο που απασχολείται σε κρατικά νοσοκομεία και κλινικές!

Πουθενά δεν γίνεται αναφορά στο επίμαχο έγγραφο για πολιτικό πρόσωπο (πόσο μάλλον για πολιτικά πρόσωπα), πράγμα που αυτομάτως εγείρει σημαντικά ερωτήματα για τον λόγο που η κ. Τουλουπάκη επέλεξε να αποκρύψει το συγκεκριμένο έγγραφο από την Προανακριτική επιτροπή.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr