Για “ευθεία επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία και το δικαίωμα κάθε πολίτη να κυκλοφορεί ελεύθερος και να νιώθει ασφαλής” κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, με αφορμή την επίθεση με γιαούρτια που δέχτηκε το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η οικογένειά του.

Σε σχετική δήλωσή του ο Άκης Σκέρτσος υπογραμμίσει ότι το γεγονός αποτελεί ευθεία επίθεση και στην ίδια τη δημοκρατία και καλεί τα κόμματα να καταδικάσουν τέτοια φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας.

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

“Η επίθεση από θρασύδειλα φασιστοειδή με καλυμμένα χαρακτηριστικά κατά του Θάνου Πλεύρη, της συζύγου και των μικρών παιδιών του, μέρα μεσημέρι, σε κατάστημα εστίασης στα Πετράλωνα, είναι ευθεία επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία και το δικαίωμα κάθε πολίτη να κυκλοφορεί ελεύθερος και να νιώθει ασφαλής.

Όσοι θεωρούν ότι υπάρχουν άβατα στις πόλεις μας που τους ανήκουν βρίσκονται εκτός του δημοκρατικού τόξου και αποτελούν απειλή για το κράτος δικαίου.

Αναμένουμε την άμεση και σκληρή καταδίκη των κομμάτων απέναντι σε τέτοια φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας από τους κάθε λογής εραστές του χάους και των άκρων.