Η εταιρεία δεν έχει καταθέσει ισολογισμούς από το 2015 έως το 2020, ενώ μέσα στο 2023 κατέθεσε αυτούς για το 2021 και για το 2022 έπειτα από σχετική σύσταση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.

«Σε σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων αναδεικνύεται η υπόθεση της TEXAN ΑΒΕΕ που συνδέεται με την εταιρία Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε, για την οποία τους προηγούμενους μήνες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει όχι απλά εκφράσει ανησυχίες αλλά και «παγώσει» χρηματοδότηση που της είχε εγκριθεί» γράφει σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Γιατί δεν έχει καταθέσει ισολογισμούς

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας, «η TEXAN ΑΒΕΕ δεν έχει καν καταθέσει ισολογισμούς για τα έτη από το 2015 έως το 2020, ενώ μέσα στο 2023 κατέθεσε τον ισολογισμό για το 2021 και για το 2022, έπειτα από σχετική σύσταση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, το οποίο είχε βάλει την εταιρία σε αναστολή καταχώρισης γι αυτόν τον λόγο.

Εκτός αυτού τόσο η TEXAN όσο και η Ανταποδοτική Ανακύκλωση έχουν ιλιγγιώδη και ανερμήνευτο τραπεζικό δανεισμό (από τις ίδιες τράπεζες που έχουν κλείσει τη στρόφιγγα του δανεισμού προς όλους τους άλλους), γεγονός μάλιστα που στην περίπτωση της TEXAN αποτυπώνεται με περίεργο τρόπο στους ισολογισμούς που τελικά κατέθεσε. Το πώς είναι δυνατόν μία εταιρία χωρίς ισολογισμούς να παίρνει δάνεια εκατομμυρίων ευρώ και να μπαίνει σε τεράστια ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα αποτελεί σχεδόν ταινία μυστηρίου».