«Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υπερήφανη γιατί είναι η πιο βελτιωμένη οικονομία στον κόσμο», δήλωσε ο οικονομολόγος, πρώην πρόεδρος του Harvard, πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επί Κλίντον και βασικός οικονομικός σύμβουλος του Ομπάμα Λάρι Σάμερς, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη που συναντήθηκε μαζί του.

Ο κ. Χατζηδάκης, σχολιάζοντας αυτήν τη δήλωση του Σάμερς είπε χαρακτηριστικα: «Δεν το λέω εγώ! Δεν το λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Το λέει ο Λάρι Σάμερς, πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επί Μπιλ Κλίντον, βασικός οικονομικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, πρώην πρόεδρος του Harvard και διακεκριμένος οικονομολόγος».

Χατζηδάκης: «Συνωμοτεί» και ο Σάμερς υπέρ της Ελλάδας;

Στη συνέχεια, ο υπουργός εξήγησε πως ο Λάρι Σάμες βρέθηκε στην Ελλάδα για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του Economist: «Και μίλησε με πολύ θετικά λόγια για την ελληνική οικονομία και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνησή μας. Σήμερα είχα τη χαρά να συναντηθώ μαζί του και να συζητήσουμε μια σειρά από ζητήματα».

Ακόμα, ο κ. Χατζηδάκης αναρωτήθηκε αν ο Σάμερς «συνωμοτεί» υπέρ της Ελλάδας και πρόσθεσε: «Όπως "συνωμοτούν" η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΟΟΣΑ και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης; Η ελληνική οικονομία προχωρεί μπροστά και αυτό προκαλεί ολοένα και μεγαλύτερη αμηχανία στα κόμματα της αντιπολίτευσης!». 

Η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη

Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με τη συνάντησή του με τον Αμερικανό οικονομολόγο και πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Λάρι Σάμερς: 

«Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υπερήφανη γιατί είναι η πιο βελτιωμένη οικονομία στον κόσμο».Δεν το λέω εγώ! Δεν το λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Το λέει ο Λάρι Σάμερς, πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επί Μπιλ Κλίντον, βασικός οικονομικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, πρώην πρόεδρος του Harvard και διακεκριμένος οικονομολόγος. Ο Λάρι Σάμερς βρέθηκε στην Αθήνα για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του Economist. Και μίλησε με πολύ θετικά λόγια για την ελληνική οικονομία και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνησή μας. Σήμερα είχα τη χαρά να συναντηθώ μαζί του και να συζητήσουμε μια σειρά από ζητήματα. Άραγε και ο Λάρι Σάμερς "συνωμοτεί" υπέρ της Ελλάδας; Όπως "συνωμοτούν" η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΟΟΣΑ κι οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης; Η ελληνική οικονομία προχωρεί μπροστά και αυτό προκαλεί ολοένα και μεγαλύτερη αμηχανία στα κόμματα της αντιπολίτευσης!»