Σήμερα (13/1) είναι προγραμματισμένη να γίνει στο Ραμπάτ (13:00) η κλήρωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων, που θα διεξαχθεί στο Μαρόκο μεταξύ 1-11 Φεβρουαρίου.

Μία ημέρα πριν από την κλήρωση, αποκαλύφθηκε το έμβλημα της διοργάνωσης, που είναι εμπνευσμένο από το αστραφτερό τρόπαιο και απεικονίζει τις διάφορες ηπείρους που αντιπροσωπεύονται στο τουρνουά. Η διοργάνωση επιστρέφει στο Μαρόκο για πρώτη φορά από το 2014, ενώ επτά κορυφαίοι σύλλογοι από κάθε συνομοσπονδία και τη διοργανώτρια χώρα (Μαρόκο) θα συμμετέχουν στο τουρνουά

Οι επτά σύλλογοι που θα συμμετάσχουν:

-Η Ουιντάντ (Mαρόκο), νικήτρια του Champions League Αφρικής 2021-2022, θα κάνει τη δεύτερη εμφάνισή της στη διοργάνωση, μετά τα ΗΑΕ 2017.

-Η Αλ Χιλάλ (Σαουδική Αραβία), νικήτρια του Champions League Ασίας 2021. Είναι η πρώτη εκπρόσωπος της AFC που θα συμμετάσχει σε τρεις διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

-Η Αλ Αχλί (Αίγυπτος), φιναλίστ του Champions League Αφρικής 2021-2022, κατέχει το ρεκόρ για τους περισσότερους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, με συνολικά 18 σε προηγούμενες επτά εμφανίσεις της. Ως φιναλίστ του Champions League  της CAF, η Αλ Αχλί έλαβε μια θέση στο τουρνουά όταν το Μαρόκο ορίστηκε ως χώρα υποδοχής.

-Ή Σιάτλ Σόντερς (ΗΠΑ), νικήτρια του 2022 Champions League της Βόρειας/Κεντρικής Αμερικής κ’ Καραϊβικής (Concacaf) και ο πρώτος σύλλογος από τις ΗΠΑ που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA.

-Η Φλαμένγκο (Βραζιλία), νικήτρια του Copa Libertadores 2022 (CONMEBOL), προκρίθηκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων αφού ήταν φιναλίστ   στον τελικό που κέρδισε η Λίβερπουλ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων  του Κατάρ 2019.

-Η Ώκλαντ Σίτι (Νέα Ζηλανδία), νικήτρια του Champions League  Ωκεανίας  2022 (OFC) για δέκατη φορά-ρεκόρ το 2022, έχει περισσότερες συμμετοχές στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA από οποιονδήποτε άλλο σύλλογο.

-Η Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), νικήτρια του Champions League 2021/22, είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA, έχοντας κερδίσει τέσσερις τίτλους, συμπεριλαμβανομένης της παρθενικής της νίκης στο Μαρόκο το 2014.