Στενεύει ο κλοιός των διωκτικών αρχών σχετικά με ανερχόμενο επιχειρηματία τα τελευταία χρόνια των ΜΜΕ, οι δραστηριότητες του οποίου, καθώς και ο υπερβάλλων πλουτισμός έπεσαν στα χέρια των ανθρώπων του ΣΔΟΕ και των Ανεξάρτητων Αρχών. Η συνολική δράση του εν λόγω επιχειρηματία έχει αποφέρει μετοχικούς καρπούς και απόκτηση ακινήτων που δεν δικαιολογούνται, κατ’ επέκταση η προέλευση του χρήματος κρίνεται ύποπτη.

Εν τω μεταξύ οι εξηγήσεις και οι αιτιολογήσεις που παρασχέθηκαν κρίθηκαν ως ελλιπείς και όλοι αναμένουν την προσκόμιση νέων στοιχείων, αν υπάρχουν. Στην πράξη τούτο σημαίνει ότι η υπόθεση –αν δεν υπάρξει καμία σημαντική αλλαγή- μεταβαίνει στην αρμόδια αρχή για τα περαιτέρω, δηλαδή δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, μπλοκάρισμα ακινήτων και πιθανόν παραπομπή στον εισαγγελέα.

Κυκλώματα

Δεν έχουν τέλος οι έρευνες για πρόσωπα ΜΚΟ που διαφημίζουν σχέσεις με διεθνείς οργανισμούς που προάγουν την «ερευνητική δημοσιογραφία». Στην Ευρώπη ψάχνουν αν η συγκεκριμένη οργάνωση έχει «περίεργες» σχέσεις με κυκλώματα παράνομης μετανάστευσης. Αν σκεφτεί κανείς ότι στη συγκεκριμένη οργάνωση συμμετέχουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να έχουμε νέα καταιγίδα, αν επιβεβαιωθούν διάφορα στοιχεία.