Το κατώφλι του σχολείου δεν έχουν περάσει τη φετινή χρονιά τα τέσσερα από τα έξι παιδιά μιας οικογένειας στην Αλιστράτη, διότι οι γονείς τους αρνούνται τα παιδιά τους να φορούν μάσκα στο σχολείο και να υποβληθούν σε serlf test.

Οι τέσσερις μαθητές (δύο γυμνασίου, δημοτικού και νηπιαγωγείου) σύμφωνα με τον 37χρονο πατέρα τους – που μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών– προσέρχονται στο σχολείο αλλά δεν τους επιτρέπεται η είσοδος επειδή δεν φορούν μάσκα και δεν κάνουν τα απαιτούμενα τεστ.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα με την εφαρμογή των μέτρων κατά της covid 19 και πως η χρήση μάσκας τους στερεί οξυγόνο. Παράλληλα τονίζει πως τα παιδιά κάνουν τα μαθήματά τους κανονικά στο σπίτι και δεν αποκλείει να στραφεί νομικά κατά των σχολείων που δεν επιτρέπουν την είσοδο στα παιδιά τους.

Ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στέλιος Ριζος είπε πως ήδη έχει ενημερώσει τους γονείς των παιδιών πως πρέπει να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο εφαρμόζοντας τα απαιτούμενα μέτρα και πως θα ενημερώσει και τον Εισαγγελέα Σερρών.

Ο προϊστάμενος της Α/θμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Καραβασίλης τόνισε πως με ευθύνη των γονέων απουσιάζουν από την τάξη αφού αρνούνται τα παιδιά τους να εφαρμόσουν τα μέτρα για την είσοδό τους στο σχολείο, η Α/θμια θα αποστείλει επιστολή στους γονείς που θα τους ενημερώνει πως εάν συνεχίσουν να απουσιάζουν έως και τον Φεβρουάριο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να επαναλάβουν την τάξη και πως εάν συνεχίσουν να απουσιάζουν τότε θα ενημερώσει και εγγράφως τον Εισαγγελέα Σερρών.

Εισαγγελική παρέμβαση

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Σερρών προκάλεσε η υπόθεση της πολύτεκνης οικογένειας στην Αλιστράτη, που αρνείται να στείλει τα παιδιά της στο σχολείο εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών η Εισαγγελέας διέταξε κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ασκείται η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.