Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 15:33 στην περιοχή της Αταλάντης και έγινε αισθητή στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην περιοχή που βρίσκεται 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αταλάντης. Το εστιακό βάθος του ήταν 13,6 χιλιόμετρα. Σε διάστημα μικρότερο των 10 λεπτών ακολούθησαν άλλες δύο μικρότερες δονήσεις. Η πρώτη είχε μέγεθος 2,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και επίκεντρο την περιοχή που βρίσκεται 9 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ορχομενού, ενώ η δεύτερη είχε μέγεθος 2,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και επίκεντρο την περιοχή που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Αταλάντης. 

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο έδωσε μέγεθος 4,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. 

atalanti2.png

Λέκκας: Δεν συνδέεται με το ρήγμα της Αταλάντης 

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας επισήμανε πως ο σεισμός «είναι κοντά στην Αταλάντη, δεν συνδέεται όμως με το ρήγμα της Αταλάντης. Υπάρχει ιστορικό με σεισμό 7 βαθμών. Έχουμε να κάνουμε με ρήγμα από τη μέσα πλευρά, Ορχομενό και Αμφίκλεια και όχι από τον Ευβοϊκό κόλπο. Παρόμοιο μέγεθος έχει δώσει σεισμός του 2013. Έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή μέχρι και την Αθήνα. Πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Στη συνέχεια θα δούμε ποιο ρήγμα συνδέεται με αυτή τη δόνηση. Προήλθε από ρήγμα που απέχει τουλάχιστον 20 χιλιόμετρα από την Αταλάντη. Τα ρήγματα σε Αμφίκλεια και Ορχομενό μπορούν να δώσουν δονήσεις στα 5 Ρίχτερ».

«Αιφνιδιάστηκε ο κόσμος»  

«Ο κόσμος αιφνιδιάστηκε και τόσο στην Αταλάντη όσο και στα γύρω χωριά, οι κάτοικοι βρίσκονται στους δρόμους» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας. Ηλίας Σανίδας. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη «ήδη γίνονται περιπολίες τόσο από τους αστυνομικούς όσο και τους πυροσβέστες στα χωριά γύρω από την Αταλάντη για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ζημιές και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σχετική αναφορά» ωστόσο, όπως σημείωσε «είναι αρκετά νωρίς, αφού κάτι τέτοιο θα διαπιστωθεί όταν οι κάτοικοι γυρίσουν στα σπίτια τους. Οι έλεγχοι συνεχίζονται τόσο μέσα στην πόλη της Αταλάντης όσο και στα χωριά Καλαπόδι και Εξαρχος αλλά και ευρύτερα». Σύμφωνα με κατοίκους του χωρίου Εξαρχος «σε κάποια παλιά σπίτια έπεσαν σοβάδες αλλά ακόμα δεν έχουμε τελική εικόνα».