Με αφορμή το γεγονός ότι σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, σεισμός 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή της Κύμης, στην Εύβοια, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΔΙΠΥΝ Εύβοιας και η 7η ΕΜΑΚ έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια. 

Το παραπάνω συνέβη έπειτα από τη σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε το μεσημέρι και προερχόταν από απόσταση 87 χλμ Βορειανατολικά της Αθήνας και με επίκεντρο της δόνησης το θαλάσσιο χώρο 24 χλμ. ανατολικά της Κύμης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, μετά τη σεισμική δόνηση κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας. Μέχρι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει κλήσεις και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια.

Λέκκας: Δεν εμπνέει ανησυχία ο σεισμός στην Κύμη 

Επίσης, νωρίτερα ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε σε υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Κύμης, ωστόσο δεν εμπνέει ανησυχία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ, αν και πρόκειται για μία σεισμογενή περιοχή που μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ προσέθεσε ότι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Ο σεισμός σημειώθηκε γύρω στις 16:15 το μεσημέρι με επίκεντρο στα 24 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά της Κύμης και εστιακό βάθος στα 14,6 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Επιπλέον, περιπολίες γίνονται στην περιοχή από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχει υπάρξει κάποια αναφορά για ζημιές, ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει κάποια κλήση.