Σε βαθύ πένθος έχει βυθίστεί όλη η Ελλάδα από το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 46 προς ώρας νεκρούς, στην πλειονότητά τους νεαρά άτομα που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ δεκάδες είναι ακόμη οι αγνοούμενοι

Στο μεταξύ, οι ιστορίες αγνοουμένων προκαλούν ανατριχίλα.

Επιζώντες που περιγράφουν τις συνθήκες που παραπέμπουν σε ταινία θρίλερ, άνθρωποι που έβλεπαν και άκουγαν άλλους να καίγονται και να χάνουν τη ζωή τους, άνθρωποι που τραυματισμένοι έτρεχαν να σωθούν από κάτι που αδυνατούσαν να αντιληφθούν εκείνη τη στιγμή αλλά σίγουρα έμοιαζε με την κόλαση.

Και φυσικά οι ιστορίες σπαραγμού. Γονείς σε συντριβή, που αφού έψαξαν εναγωνίως τα παιδιά τους παντού και δεν τα βρήκαν, περιμένουν στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Λάρισας για τα διαδικαστικά της εξέτασης DNA.

Την ίδια ώρα, τα social media πλημμυρίζουν με φωτογραφίες συγγενών και φίλων τους που αγνοούνται. Αγωνιώδες εκκλήσεις για ένα στοιχείο, μια πληροφορία που θα τους αποκαλύψει τι απέγιναν οι άνθρωποί τους.

 

 

 

Τα τρία κορίτσια από το Καστράκι

Η ιστορία της οικογένειας Πλακιά από το Καστράκι της Καλαμπάκας συγκλονίζει. Έχασε και τα τρία της κορίτσια. Τις δίδυμες Θώμη και Χρύσα Πλακιά και την εξαδέλφη τους Αναστασία Πλακιά, κόρες του Νίκου και του Δημήτρη Πλακιά αντίστοιχα, γνωστών επιχειρηματιών της περιοχής. Τα τρία κορίτσια επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη για τις σπουδές τους, αφού είχαν περάσει το τριήμερο με τους γονείς τους στον τόπο καταγωγής τους.

https://twitter.com/konna09/status/1630932810260152322?s=20

Η Αντωνία έχασε τον 40χρονο σύζυγό της και τον 5χρονο γιο τους

Συγκλονιστική ήταν και η μαρτυρία της Αναστασίας, μιας νεαρής γυναίκας που θρηνεί τον σύζυγό της και τον 5χρονο γιο τους. Ήταν επιβάτες της πρώτης θέσης και χάθηκαν στη συντριβή του τρένου στα Τέμπη. Η γυναίκα συγκλονισμένη περιέγραψε τη φρίκη που ζει, λέγοντας μάλιστα ότι δεν μπορεί καν να κηδέψει τους ανθρώπους της. «Να αναγνωρίσω μια στάχτη; Δεν μπορώ να κηδέψω τον άνδρα μου και το παιδί μου», είπε.

 

Θλίψη στην Αμαλιάδα για τον μηχανοδηγό του τρένου

Την ίδια ώρα στη θλίψη έχει βυθιστεί η Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής του ενός εκ των μηχανοδηγών του τρένου. «Είναι πατέρας τριών παιδιών και η οικογένειά του έχει φύγει για τη Λάρισα, τους ειδοποίησαν να πάνε για αναγνώριση. Ήταν κοντά στη σύνταξη ο άνθρωπος, πολύ έμπειρος στη δουλειά του».

Ανάμεσα στα μηνύματα αποχαιρετισμού είναι και το σπαρακτικό αντίο της μιας κόρης του, που έγραψε μόνο δύο λέξεις: «Μπαμπάκα μου».