Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, αν και δεν μπήκε –άγνωστο γιατί– στον πυρήνα της Novartis,είναι ξεκάθαρο.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «στην Αθήνα κατά το χρονικό διάστημα από αρχές μήνα Μαρτίου 2017 μέχρι 23 Μαρτίου 2017 και σε ημερομηνία μη προσδιορισθείσα ακριβώς από την ανάκριση, με πρόθεση και κατά παράβαση των υπηρεσιακών καθηκόντων του, ως ασύμβατο με αυτά, παρενέβη στο έργο της εισαγγελέως Εφετών Ελένης Ράικου.

Ειδικότερα παρότρυνε με απειλές την τότε εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Ράικου, αντεισαγγελέα Εφετών, η οποία ενεργούσε προκαταρκτική εξέταση, κατόπιν της με αριθμό 9706/15-12-2016 παραγγελίας της τότε εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, για τυχόν διάπραξη των αδικημάτων της απιστίας, δωροληψίας και δωροδοκίας από πρόσωπα, που εμπλέκονταν τη διαδικασία έγκρισης τιμολόγησης αποζημίωσης και συνταγογράφησης φαρμακευτικών σκευασμάτων της φαρμακευτικής εταιρείας ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ θυγατρικής της πολυεθνικής εταιρείας ΝΟΒΑΡΤΙΣ με έδρα την Ελβετία, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της στις αρχές Μαρτίου του 2017 και σε μη ακριβώς προσδιορισθείσα ημερομηνία, της άσκησε πίεση, απαιτώντας από αυτήν επιτακτικά να διαβιβάσει τον φάκελο της ΝΟΒΑΡΤΙΣ στη Βουλή προς ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης των υπουργών, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων, που να δικαιολογούν την ενέργεια αυτήν, πράγμα που ο ίδιος γνώριζε, προτρέποντάς την, όπως από αυτήν εξελήφθη, να κατασκευάσει στοιχεία.

Σε απάντηση της εισαγγελέως Ελένης Ράικου ότι δεν είναι αυτής της σχολής, διατύπωσε σε βάρος της απειλή με τη φράση “κάτσε και θα δεις αν θα σου βγει σε καλό η σχολή σου”».

Αρα παραπέμπεται (και) για τη Novartis. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ της Κουμουνδούρου φωνασκούν για τη δήθεν «κατάρρευση της σκευωρίαςNovartis», αλλά ποιος τους παίρνει στα σοβαρά.

Ας μην παραβλέπουν, ωστόσο, ορισμένοι ότι ακόμη δεν ξεκίνησε το Ειδικό Δικαστήριο για τον πρώην υπουργό του Τσίπρα. Και το λέμε αυτό όχι γιατί θέλουμε να καταδικαστεί ο άνθρωπος, ο οποίος ναι μεν παραπέμφθηκε αλλά είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου, αλλά –αλήθεια– ξέρει κανείς σήμερα τι θα καταθέσουν οι μάρτυρες στο δικαστήριο ή αν θα υπάρξουν νέα στοιχεία για την πολιτική σκευωρία της Novartis. Γι’ αυτό «κρείττον του λαλείν το σιγάν», που έλεγαν οι αρχαίοι.

Υγ.: Οι ισχυρισμοί των γνωστών μουστερήδων της «αριστεράς και της προόδου», ότι δήθεν δεν υπάρχει σκευωρία, την ώρα που (τους) είναι γνωστό ότι η εισαγγελέας Τουλουπάκη ήταν αυτή που έβαλε στο αρχείο τις εννέα από τις δέκα υποθέσεις για τα πολιτικά πρόσωπα, που ο ΣΥΡΙΖΑ κρέμασε στα μανταλάκια, είναι, τουλάχιστον, φαιδροί.