Η πλήρως δομημένη ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη το βράδυ του Σαββάτου και η συνέντευξή του στο πλαίσιο της ΔΕΘ, όπου έδωσε απαντήσεις χωρίς να αρνηθεί ν αναγνωρίσει λάθη και παραλείψεις, σε συνδυασμό με τα διλήμματα που έθεσε και στα οποία θα κληθούν να τοποθετηθούν οι πολίτες, προκάλεσαν πανικό στον ΣΥΡΙΖΑ όπου επικεφαλής και στελέχη βλέπουν αφενός να ξεφουσκώνει η υπόθεση των παρακολουθήσεων, αφετέρου να αναδεικνύονται διαφορές οι οποίες καταγράφουν το κενό της αντιπολίτευσης.

Τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας, η στρατηγική ανάπτυξης αλλά και η αποτύπωση του έργου που έχει υλοποιηθεί εν μέσω εθνικών και διεθνών κρίσεων, τα μηνύματα προς τον Ερντογάν και όσους επιβουλεύονται τη σταθερότητα, η θεσμική θέση ως προς τον εκλογικό νόμο και την ημερομηνία των εκλογών, έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προ αδιεξόδου. Αδιεξόδου στο οποίο έχουν οδηγηθεί εξ αιτίας του λαϊκισμού και της εμφυλιοπολεμικής ρητορικής κατά του πρωθυπουργού και της κυβερνώσας παράταξης.

Τα πολιτικά διλήμματα σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση μιας πολιτικής ατζέντας συνδεδεμένης με την πραγματικότητα, αποκαθήλωσαν τις «σημαίες« του «ανένδοτου» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του Νίκου Ανδρουλάκη που από κοντά σιγοντάρει σε μια προσπάθεια αποδόμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, φτάνοντας στο σημείο ο δεύτερος να μιλά για πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή και να υποστηρίζει πως είναι ο αντίπαλος του πρωθυπουργού εν αντιθέσει με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστική για τον πανικό που επικρατεί στην Κουμουνδούρου. Ύβρεις και αήθεις χαρακτηρισμοί όπως και αυτοί στους οποίους προέβη ο εκπρόσωπος του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «αποτυχημένο ΚΥΠατζή». Στην ανακοίνωση δε που εκδόθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ επικέντρωσε στις παρακολουθήσεις για να υποστηρίξει πως ο Μητσοτάκης «μετά τις υποκλοπές τηλεφώνων σχεδιάζει και υποκλοπές βουλευτών» κρίνοντας ενδεχομένως με βάσει τα όσα έπραξε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της έγκρισης της συμφωνίας των Πρεσπών.

Κινούμενη δε στη λογική Ηλιόπουλου η Κουμουνδούρου ήρθε να επιβεβαιώσει όλα όσα περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί λαϊκισμού αλλά και σχετικά με την αδυναμία κατάρτισης προγράμματος μέσω του οποίου θα απευθυνθεί στους πολίτες. Οι αήθεις χαρακτηρισμοί δείχνουν το δρόμο που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση απευθυνόμενη σε ένα κοινό το οποίο δεν υπάρχει, πέραν του στενού της κομματικού ακροατηρίου.

Χαρακτήρισε δε τον πρωθυπουργό ως «εγκέφαλο των υποκλοπών» έκανε λόγο για «κρεσέντο αλαζονείας» και επιχείρησε να μοιράσει διαπιστευτήρια δημοκρατικότητας υποστηρίζοντας πως δεν είναι δημοκράτης. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου μάλιστα «Επιβεβαίωσε πως ο ίδιος συντονίζει την επιχείρηση συγκάλυψης πίσω από το δήθεν «απόρρητο», διαφωνώντας με όλους τους συνταγματολόγους αλλά ακόμα και με τους βουλευτές της ΝΔ.

Τον κατηγόρησε για «ολισθηρό κατήφορο» και επιχείρησε για μια ακόμη φορά να υποστηρίξει πως για την ακρίβεια δεν ευθύνεται η εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν και οι απειλές του κατά της Ευρώπης συνολικά. Απειλές που λαμβάνουν σάρκα και οστά μέσω του κλεισίματος του αγωγού φυσικού αερίου αλλά και των δηλώσεων του ιδίου και στελεχών του σύμφωνα με τις οποίες οι κυβέρνησης των ευρωπαϊκών χωρών σύντομα θα αλλάξουν πολιτική.

Αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζεται να μην τα ακούει και να μην τα βλέπει και συνεχίζει να υποστηρίζει πως «κρύφτηκε πάλι πίσω από τη Ρωσία για την έκρηξη ακρίβειας, για να κρύψει τις ευθύνες του από την βίαιη απολιγνιτοποίηση, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ εν μέσω ενεργειακής κρίσης και το αρνητικό ρεκόρ πληθωρισμού και τιμών καυσίμων. Όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης δεν αφορούν τους πολίτες, που θα βρεθούν αντιμέτωποι με ακόμα μεγαλύτερη αφαίμαξη των εισοδημάτων τους»

Κάτι σαν την πανδημία που ήταν πανδημία Μητσοτάκη μόνο που το άλλοθι που δίνουν στον Πούτιν ως υπαίτιο για όσα συμβαίνουν παραπέμπει εν μέρει και στα όσα δήλωσε πρόσφατα ο Ταγίπ Ερντογάν…