Οι εμπρηστές της Μόριας συνελήφθησαν και έτσι μπήκε τέλος σε ένα ακόμη παραμύθι των «ψεκασμένων», ότι τις φωτιές τις έβαλαν τούρκοι πράκτορες της ΜΙΤ. Αφγανόπουλα ήταν οι εμπρηστές και έδρασαν με τέτοιον τρόπο ώστε μέσα σε λίγη ώρα κατάφεραν να κάψουν όλη τη δομή.

Εύσημα στην Αστυνομία του Χρυσοχοΐδη, όπως και στην ΕΥΠ, για τη γρήγορη αντίδραση που θα φέρει σύντομα αυτά τα λεβεντόπαιδα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ομως η αποτέφρωση της Μόριας απέδειξε ότι «ουδέν κακόν αμιγές καλού» και όπως εγκύρως ενημερώθηκα στις 23 του μηνός θα είναι έτοιμο το πολιτικό κείμενο με το οποίο θα τίθεται σε νέα βάση το Μεταναστευτικό σε σχέση τόσο με τις χώρες πρώτης γραμμής όπως είναι η Ελλάδα, όσο και με την Τουρκία που έχει δεχθεί τον κύριο όγκο των μεταναστών από τη Συρία και τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Οπως μου έλεγε χθες το μεσημέρι ο Γιώργος Κουμουτσάκος έπειτα από έναν μεγάλο γύρο επαφών με κοινοτικούς αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, δεν είναι απίθανο να αναθεωρηθεί και η συνθήκη του Δουβλίνου, που εμπεριέχει επαχθείς όρους για την Ελλάδα. Η γερμανική προεδρία έχει έτοιμο το πολιτικό κείμενο και αν πάνε όλα καλά θα είναι έτοιμο και αν όλα εξελιχθούν ομαλά θα είναι έτοιμα και τα τεχνικά κείμενα, ώστε να υπάρξει συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό.

Ο Κουμουτσάκος ήταν πάντως αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα βγει πολλαπλά ωφελημένη από αυτή τη σύνοδο κορυφής,..

Για να δούμε, τι θα δούμε…

Του Γιώργου Παπαχρήστου από τη στήλη Στίγμα των Νέων