Την τόνωση του επιχειρηματικού κόσμου της Αρκαδίας έθεσε ως στόχο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, στις συναντήσεις που είχε σήμερα στην περιοχή, με αυτοδιοικητικούς και επιχειρηματικούς φορείς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Παπαθανάση ήταν το Δημαρχείο Μεγαλόπολης όπου, μετά την συνάντηση με τον δήμαρχο Αθανάσιο Χριστογιαννόπουλο, συμμετείχε σε σύσκεψη με τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στα αυξημένα επενδυτικά κίνητρα που προβλέπονται για την Μεγαλόπολη μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου και του Προγράμματος ΕΣΠΑ ΔΑΜ και ο διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Πελοπίδας Καλλίρης παρουσίασε την εξειδίκευση του προγράμματος.
Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός πραγματοποίησε σειρά επαφών στην Τρίπολη. Συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, με τον δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη και συμμετείχε σε σύσκεψη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννη Τρουπή και μέλη του επιμελητηρίου με κύριο θέμα συζήτησης το πρώτο εγκεκριμένο πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στην ΕΕ.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του, ο κ. Παπαθανάσης συνοδευόταν από τον βουλευτή ΝΔ Αρκαδίας, Κώστα Βλάση, τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Χρήστο Λαμπρόπουλο, τον διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Πελοπίδα Καλλίρη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ, Γιάννη Μπούκη.
«Θα ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στη Μεγαλόπολη»
Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεών του σε Μεγαλόπολη και Τρίπολη, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε:
«Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τα αυξημένα κίνητρα και τα αναπτυξιακά εργαλεία που εξασφαλίσαμε για την περιοχή. Η Μεγαλόπολη θα λάβει ιδιαίτερη στήριξη ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές της, να καταρτιστούν οι εργαζόμενοι και να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα.
Τα ισχυρά κίνητρα που προβλέψαμε μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου και οι πόροι που θα εισρεύσουν από το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, το 1ο εγκεκριμένο πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης στην ΕΕ, θα συμβάλλουν καταλυτικά στην προσέλκυση επενδύσεων, δίνοντας νέα πνοή στην επιχειρηματικότητα και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Με ορθολογικό σχεδιασμό προχωράμε στην άμεση εφαρμογή ενός φιλόδοξου Προγράμματος με βασικό στόχο, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τους παραγωγικούς φορείς, την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και την απαιτούμενη αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή».