Σε κώμα(;) ο Κιμ Γιονγκ Ουν – Γιατροί από την Κίνα σπεύδουν στην Βόρεια Κορέα

135
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ιαπωνικά μέσα μετέδωσαν ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σε κώμα μετά την εγχείριση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μήνα ενώ το Reuters γράφει πως γιατροί από την Κίνα σπεύδουν στη Βόρεια Κορέα.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εμφανίζεται «φυτό», ύστερα από εγχείριση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε, ενώ το Reuters δεν κάνει εντελώς ξεκάθαρο αν το ταξίδι της κινεζικής αποστολής αφορά την επιδείνωση της κατάστασής του. Άλλα δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι ήδη νεκρός.

Όπως γράφει το Reuters, η Κίνα έστειλε ομάδα ειδικών στη Βόρεια Κορέα για να συνδράμουν στην ιατρική ομάδα που φροντίζει τον Κιμ η κατάσταση της υγείας του οποίου όμως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, σημειώνει το πρακτορείο. Η ομάδα των Κινέζων ειδικών αναχώρησε την Πέμπτη χωρίς όμως οι κινεζικές αρχές να δίνουν περισσότερα στοιχεία.

Ιστοσελίδα της Σεούλ έγραφε πως ο Κιμ ανάρρωνε από επέμβαση στην καρδιά που έγινε στις 12 Απριλίου. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Κίνας και της Νότιας Κορέας σχολίαζαν πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ήταν σε σοβαρό κίνδυνο. Επίσης από τη Νότια Κορέα, αξιωματούχος σχολίασε στο Reuters ότι ο Κιμ είναι ζωντανός και ότι θα έκανε δημόσια εμφάνιση σύντομα.

Η κρατική τηλεόραση της χώρας δεν έχει αναφερθεί στον πρόεδρο Κιμ από τις 11 Απριλίου οπότε και συμμετείχε σε συνάντηση.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr