Σε κλίμα συναίνεσης η αλλαγή φρουράς στο Δικαιοσύνης

100
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Με ευχές για καλή θητεία και χαμηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, τόνισε ότι η Δικαιοσύνη είναι βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας και δεν αποτελεί χώρο πολιτικών αντιπαραθέσεων. Επικαλέστηκε μία παλιά φράση του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου Στ.Ματθία “η Δικαιοσύνη είναι και δεν είναι αξιόπιστη, δίκαιη και αποτελεσματική” λέγοντας ότι το στοίχημα είναι στο τέλος να έχουν σβηστεί αυτές οι σκιές. “Ο καθένας μας κρίνεται στο τέλος της διαδρομής” ανέφερε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας ότι το μήνυμα του Πρωθυπουργού είναι να μπορέσει ο καθένας από εμάς να προωθήσει συγκεκριμένες επιλογές, όπως αυτές περιγράφτηκαν προεκλογικά και να συμβάλλουμε στο καλό της κοινωνίας και των πολιτών”.

Ο νέος Υφυπουργός Δικαιοσύνης, τέως αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Κράνης, επεσήμανε ότι “δεν ερχόμαστε να μηδενίσουμε το έργο που έχει γίνει”, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το να υπάρξουν αλλαγές στους κώδικες, λέγοντας ότι “αν χρειάζονται διορθώσεις, θα πρέπει να επιληφθεί μία νομοπαρασκευαστική επιτροπή”.

Ο απερχόμενος Υπουργός Μιχ.Καλογήρου ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αναφέροντας ότι η τέως ηγεσία του Υπουργείου άφησε έναν αυξημένο προϋπολογισμό κατά 40 εκ.ευρώ, 1.000 νέες θέσεις δικαστικών υπαλλήλων και μία σειρά μεταρρυθμίσεων και νομοθετημάτων. Αναφερόμενος στη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της γραμματείας αντεγκληματικής πολιτικής, όπως οι φυλακές, στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη, σημείωσε ότι “τα θέματα σωφρονισμού είναι θέματα Δικαιοσύνης”.

Ο απερχόμενος Αναπληρωτής Υπουργός, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ζήτησε από τους δικαστές να έχουν μετριοπάθεια, να δείχνουν επιείκεια αλλά και ισχυρό αίσθημα ευθύνης.