Στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για το θέμα των νόμιμων επισυνδέσων. Ο Βενιζέλος στηρίζει μάλιστα ην ακατανόητη κίνηση του κ. Ράμμου της ΑΔΑΕ να δώσει τον γνωστό φάκελο στον Τσίπρα και μετά αυτός να πηγαίνει, ντάλα μεσημέρι, στη Βουλή και να ανακοινώνει υπερηφάνως τα ονόματα 6 πολιτών, παραβιάζοντας χωρίς ίχνος ντροπής τα προσωπικά τους δεδομένα.ΣΥΡΙΖΑ

Γι αυτό το θεσμικό ατόπημα (sic) του Τσίπρα ο συνταγματολόγος και πολυγραφότατος Βενιζέλος,  ο οποίος επ΄ εσχάτοις «όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει», δεν έχει πει μέχρι σήμερα ούτε κουβέντα.

Σε συνέντευξή του στον Ηλία Κανέλλη που δημοσιεύεται σήμερα στα «Νέα», δηλώνει ότι δεν τον ενοχλεί η επιβεβαίωση των ονομάτων από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ και γενικώς όλα τα βρίσκει καλώς καμωμένα.

Ειδικότερα, στην ερώτηση του Ηλία Κανέλλη «Δεν σας ενοχλεί δηλαδή η επιβεβαίωση των ονομάτων από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ;» ο πρώην υπουργός του Σαμαρά απαντά:

«Δεν επιβεβαίωσε τίποτα. Περιέγραψε ιδιότητες. Γιατί υιοθετείτε αυτά που λέγονται ατεκμηρίωτα δεξιά αριστερά για τον κύριο Ράμμο; Και τι να κάνει να αποκρύψει από τους προβλεπόμενους στον νόμο θεσμικούς συνομιλητές του ότι διαπίστωσε μια σειρά παραδόξων παρακολουθήσεων; Αυτές οι παρακολουθήσεις που η κυβέρνηση απέδωσε σε εκτός πλαισίου δράση της ΕΥΠ είναι νόμιμες ή παράνομες τελικά; Είναι και αυτές τυπικά επαρκείς αλλά εσφαλμένες όπως η παρακολούθηση Ανδρουλάκη και αυτό το σφάλμα διήρκησε δυο και πλέον χρόνια χωρίς να το εντοπίσει κανείς αρμόδιος για την εποπτεία Εχει συνοχή το αφήγημα αυτό; Πρέπει να μένουμε αδιάφοροι όταν το ακούμε;

Αντί να ρωτάει ο κ Μητσοτάκης τον κ Τσίπρα «πού βρήκες τα ονόματα» θα έπρεπε να γίνει μια σοβαρή συζήτηση αν όντως παρακολουθούνταν αυτοί οι άνθρωποι Κι αν ως Πρωθυπουργός θεωρεί ότι η παρακολούθηση ήταν νόμιμη να εξηγήσει ποιος την έκανε ποιος άκουσε τις μαγνητοταινίες ποιος διάβασε τα δελτία και σε τι συμπέρασμα κατέληξε. Κι αν θεωρεί ότι αυτό καθιστά υπερήφανη την κυβέρνηση ή υπόλογη».