Εκπροσώπους των καλλιτεχνών υποδέχεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία προσπάθεια να κλείσει το «μέτωπο» που έχει ανοίξει, με αφορμή το προεδρικό διάταγμα που – όπως υποστηρίζουν οι καλλιτέχνες – υποβαθμίζει τα πτυχία τους.

Επισημαίνεται από κυβερνητικά στελέχη ότι ο πρωθυπουργός είναι πάντα ανοιχτός σε συζήτηση. «Δεν είμαστε απέναντι στους καλλιτέχνες, είναι δεδομένη και δημόσια διακηρυγμένη η απόφασή του για καθαρές ρήσεις, ώστε η χώρα να αποκτήσει ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα στις παραστατικές τέχνες», τονίζουν.

Αναφορικά με το προεδρικό διάταγμα, υπογραμμίζεται ότι δεν θίγει επαγγελματικά, μισθολογικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα κι έχουν δοθεί εγγυήσεις με τη ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή, με την οποία εξαιρούνται ρητά οι καλλιτέχνες από αυτό.

Οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού ως προς τον καλλιτεχνικό κόσμο:

Στις δημόσιες και πανεπιστημιακού επιπέδου σπουδές παραστατικών τεχνών έως το 2025, είναι η άμεση νομοθέτηση για δίκαιη αμοιβή καλλιτεχνών σε όλο το δημόσιο.
Η προστασία και διασφάλιση των ακαδημαϊκών, επαγγελματικών και μισθολογικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών.

Συγκέντρωση καλλιτεχνών στην οδό Ρηγίλλης

Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτήν την ώρα καλλιτέχνες στην οδό Ρηγίλλης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους εκπροσώπους των σωματείων τους.

Στη συγκέντρωση, την οποία διοργάνωσε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), ανταποκρίθηκαν καλλιτέχνες από όλους τους κλάδους.