Σε ένα νόμο ένα άρθρο – Η ιστορία επαναλαμβάνεται

61
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν έβαλε μυαλό την πρώτη φορά αριστερά ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν διδάχθηκε από τα λάθη του, τα εγκλήματά του κατά της ελληνικής οικονομίας και τις χώρας. Και θέλει να ξαναζήσει από την αρχή τον παραλογισμό.

Χαρακτηριστικά τα όσα είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του στη Βουλή την Κυριακή. «Δεσμευόμαστε στον ελληνικό λαό, ο πρώτος νόμος που θα καταργηθεί μόλις επανέλθουμε στη διακυβέρνηση του τόπου θα είναι αυτός. Το πρώτο που θα κάνουμε τη δεύτερη φορά θα είναι να πάρουμε τα κλειδιά της οικονομίας από το παρασιτικό κεφάλαιο και από αυτούς που σήμερα ελέγχουν την οικονομία, τους τραπεζίτες και τα funds!

Με συστημική τράπεζα υπό δημόσιο μάνατζμεντ. Με αξιοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Με παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και όχι στην ελίτ. Με προστασία της λαϊκής κατοικίας και με μια στεγαστική πολιτική που θα βάζει ως προτεραιότητα το δικαίωμα κάθε πολίτη στη στέγη ως –προσέξτε!- ανθρώπινο δικαίωμα. Με διεύρυνση και επέκταση του επιδόματος στέγης, που εμείς θεσπίσαμε, σε ευάλωτα νοικοκυριά και σε νέους. Με κούρεμα των χρεών όχι στους εφοπλιστές και στους ιδιοκτήτες μεγαλοεπιχειρηματίες των καζίνο, αλλά για τους ευάλωτους και τους μικρομεσαίους, όπως εμείς ήδη κάναμε για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία. Γιατί –ακούστε το!- το ξέρω, δεν σας αρέσει αυτό που λέω. Είδα ότι μόλις μίλησα για την δεύτερη φορά κάπως σηκωθήκατε, ερεθιστήκατε. Εντάξει, το καταλαβαίνω. Εσείς είσαστε η απόλυτη εγγύηση ότι θα έρθει η δεύτερη φορά, εσείς και η πολιτική σας, η κοινωνική σας πολιτική, η κοινωνική σας αναλγησία.

Να ξέρετε, τη δεύτερη φορά και για εσάς και για εμάς, κυρίως, όμως, για τον λαό, θα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα» είπε ο Τσίπρας.

Δυστυχώς για εκείνον η πρώτη φορά αριστερά ήταν υπεραρκετή για τους Έλληνες. Και δεύτερη φορά για τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα δεν προβλέπεται…

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr