Τις παραδοσιακές γεύσεις από τη μία και τις μοντέρνες τάσεις στη διατροφή θα επιχειρήσει να «συγκεράσει» το επόμενο διάστημα ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, καθώς ετοιμάζεται να εισέλθει, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της «Καθημερινής», στις εταιρείες Εδεσμα και Κρεμέλ. Η πρώτη, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και μετράει 122 χρόνια ζωής, δραστηριοποιείται στην παραγωγή αλλαντικών, έτοιμων φαγητών, σαλατών και τυροκομικών, ενώ η δεύτερη που ιδρύθηκε το 1990 δραστηριοποιείται στην παραγωγή αλειμμάτων και τυριών, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει έντονη παρουσία εντός και εκτός Ελλάδας στην κατηγορία των φυτικών «τυριών», στα λεγάμενα plant – based προϊόντα, που αποτελεί μία από τις πλέον ανερχόμενες κατηγορίες τροφίμων παγκοσμίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντικείμενο των δύο εταιρειών έχει άμεση σχέση με τη βασική επιχειρηματική δραστηριότητα του Σπύρου Θεοδωρόπουλου αυτή τη στιγμή, την αλλαντοβιομηχανία Νίκας, κάτι που αναμένεται να διαμορφώσει ισχυρές συνέργειες ανάμεσα στις τρεις εταιρείες και να δημιουργήσει έναν όμιλο τροφίμων με ισχυρή παρουσία τόσο στο κανάλι του λιανεμπορίου όσο και σε αυτόν του HORECA (ξενοδοχεία, εστίαση). Συνέργειες μπορούν να αναπτυχθούν ενδεχομένου και με τη Μεβγάλ στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας εισήλθε το καλοκαίρι ο Σπ. Θεοδωρόπουλος, αποκτώντας το 21,5%. Υπενθυμίζεται δε ότι μόλις πριν από μία εβδομάδα ανακοινώθηκε η κατ’ αρχήν συμφωνία για είσοδο του Σπ. Θεοδωρόπουλου και του fund EOS Capital Partners στην εταιρεία Ελληνικοί Χυμοί Α.Ε.