Τη βούλησή του να βγουν σε δημοπρασία τα δυο ολυμπιακά μετάλλια του, εξέφρασε σε μια συγκλονιστική ανάρτηση, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από καρκίνο.

Ο Ολυμπιονίκης, στην τελευταία του ανάρτηση, δηλώνει την επιθυμία τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να δοθούν σε δομές για παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά του.

“Αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στην ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα. Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις παναθρώπινες αξίες. Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου.

Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου.

Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου”, σημειώνεται στην ανάρτηση.