Σε απεργιακό κλοιό η χώρα στις 24 Σεπτεμβρίου

17

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατεβαίνουν εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αντιδρώντας στις προωθούμενες με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο ρυθμίσεις, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί στη Βουλή, την άλλη Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου.

Για εκείνη την ημέρα, η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του «αντεργατικού» αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Προειδοποιεί, μάλιστα πως, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην προώθηση και ψήφισή του, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα προχωρήσουν σε απεργιακή κλιμάκωση.

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε και πανελλαδικές στάσεις εργασίας, όπου κριθεί αναγκαίο, από τα σωματεία στις 19, 20 και 23 Σεπτεμβρίου, για να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις τους, ώστε να διευκολυνθεί η ενημέρωση, η προετοιμασία και η συμμετοχή των εργαζομένων.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι νοσοκομειακοί της χώρας, έκανε γνωστό η ΟΕΝΓΕ, καθώς και οι ναυτεργάτες (από τις έξι το πρωί), όπως αποφάσισαν ΠΝΟ και ναυτεργατικά σωματεία.

24ωρη απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου, καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας, στην πλατεία Κλαυθμώνος, αποφάσισε ομόφωνα και το δ.σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Αθήνας (ΕΚΑ).

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr