Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν, επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα την πρόθεση της χώρας της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μαζί με τη Σουηδία και τόνισε ότι οι δύο χώρες έχουν απευθύνει «σαφές μήνυμα» τόσο προς την Τουρκία, όσο και προς την Ουγγαρία, ότι «αυτό θα είναι προς το συμφέρον όλων».

«Το μήνυμά μας είναι ότι θελουμε να ενταχθούμε και προτιμούμε αυτό να γίνει από κοινού με τη Σουηδία», δήλωσε η κυρία Μαρίν στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια και σημείωσε ότι με την επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας «κατέστη προφανές» ότι η Φινλανδία έπρεπε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Πρόκειται για μια «πράξη ειρήνης» για εμάς, πρόσθεσε η Φινλανδή πρωθυπουργός και υποστήριξε ότι η Δύση έπρεπε να είχε αντιδράσει πιο δυναμικά το 2014, με την προσάρτηση της Κριμαίας. «Αν είχαμε αντιδράσει όλοι τότε, ο πόλεμος δεν θα είχε γίνει. Το πιο σημαντικό μάθημα είναι τελικά να μην είμαστε αφελείς» δήλωσε και προανήγγειλε αύξηση των αμυντικών δαπανών της Φινλανδίας, η οποία ήδη καλύπτει τον ΝΑΤΟικό στόχο του 2% του ΑΕΠ.

Η Σάνα Μαρίν ρωτήθηκε ακόμη για την εμπειρία της, όταν χρειάστηκε να απολογηθεί για βίντεο από ιδιωτικές στιγμές της. «Απολογήθηκα επειδή χόρευα, αλλά έκτοτε έχω χορέψει και πάλι», απάντησε και η δήλωσή της έγινε δεκτή με θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους.