Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση- συμπαράστασης του τραγουδοποιού Αλκίνοου Ιωαννίδη στους ηθοποιούς για τα πτυχία τους και ειδικότερα για τον τρόπο που απευθύνθηκε σε ελίτ και κυβερνώντες, γράφοντας για ακαλλιέργητους δούλους της ασχήμιας και διαχειριστές της αθλιότητας.

Παράλληλα εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός, ότι αναφέρθηκε με ορισμένες εκκεντρικές αναφορές στους καλλιτέχνες, που τους εμφάνισε ως ιδιαίτερα όντα, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει ακόμα και για “θυσίες των ωραιότερων ανθρώπων που πάτησαν τη γη”.

Η πιο καυστική αντίδραση ήρθε μέσω facebook από τον αρθρογράφο της Καθημερινής, Αρίστο Δοξιάδη, που έγραψε ότι τα ίδια έλεγε και ο Αδόλφος για την Αρία φυλή, μια ανάρτηση που είχε πολύ μεγάλη αναπαραγωγή στα social media, ενώ εμμέσως ο Χρήστος Χωμενίδης τον κατηγόρησε ότι “ψωνίστηκε”, σημειώνοντας:

Τα πομπώδη “ξεσπάσματα ψυχής” δεν ταιριάζουν στους καλλιτέχνες… Όταν κρατάς ένα μικρόφωνο και το κοινό σε ακούει και εσύ διψάς για το χειροκρότημα, εύκολο να μετατραπείς ασυναισθήτως σε ιεροκήρυκα ή σε βλαχοδήμαρχο.

Η αιχμηρή ανάρτηση Δοξιάδη:
Είπε χθες ο Αλκίνοος: “Μας γεννά η θυσία των ωραιότερων ανθρώπων που πάτησαν τη γη. Ερχόμαστε από τους αιώνες. Κι εσείς, προσωρινοί διαχειριστές της αθλιότητας, ακαλλιέργητοι δούλοι της ασχήμιας, νομίζετε πως ορίζετε τις ζωές μας…”

Τα ίδια έλεγε και ο Αδόλφος για την Αρία φυλή.