Μόλις πριν από πέντε μήνες ο Jakub Jankto, τότε παίκτης της ισπανικής Χετάφε που αγωνιζόταν δανεικός στη Σπαρτάκ Πράγας, έκανε δημόσια γνωστή την ομοφυλοφιλία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του έγκυρου δημοσιογραφικού site ABC, ο παίκτης θα επιστρέψει στην Ιταλία και στην Κάλιαρι και εξ αυτού του λόγου έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων που σε μεγάλο βαθμό προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Αθλητισμού που ανήξει στο κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι. Ο Αντρέα Αμπόντι χαρακτήρισε την δημοσιοποίηση της ομοφυλοφιλίας του ποδοσφαιριστή ως πράξη «επίδειξης»! 

«Δεν κάνω διάκριση μεταξύ χαρακτηριστικών που ανήκουν στη σφαίρα των προσωπικών επιλογών. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, σε γενικές γραμμές, δεν μου αρέσουν οι επιδείξεις, αλλά οι ατομικές επιλογές πρέπει να γίνονται σεβαστές», δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός προκαλώντας την έντονη αντίδραση του παίκτη: «Είναι το κλασικό ομοφοβικό επιχείρημα. Κάντε ό,τι θέλετε, αρκεί να μην φαίνεται». Ανάλογη ήταν και η αντίδραση της Έμι Σλάϊν προέδρου του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού κόμματος, επίσης ομοφυλόφιλης, που κατήγγειλε την μεταχείριση που έχει δεχθεί από τότε που η Τζόρτζια Μελόνι ανέλαβε την πρωθυπουργία της Ιταλίας. 

Μετά από το θόρυβο ο υπουργός στέλεχος του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» προσπάθησε να ανασκευάσει τις αρχικές δηλώσεις του υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ομοφοβικός και δεν αναφερόταν στον ποδοσφαιριστή, αλλά στο… Pride!

ΠΗΓΗ: ABC