«Διαρκής είναι η μάχη της επιστημονικής μας κοινότητας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας», ανέφερε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η ΠτΔ αναφέρθηκε εκτός άλλων, στα οφέλη του εμβολιασμού και την διαρκή προσφορά της επιστημονικής κοινότητας, με αφορμή τον σημερινό εμβολιασμό της κατά της γρίπης.

Σύμφωνα με την ΠτΔ, ο εμβολιασμός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να μειωθούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες νόσησης, αλλά παράλληλα αποτελεί και μια πράξη αλληλεγγύης, γιατί αποτρέπει τη μετάδοση του ιού.

Συγκεκριμένα, η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρει στην ανάρτησή της:

«Συμμετείχαμε και φέτος, από κοινού με υπαλλήλους της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στον ετήσιο εμβολιασμό κατά της γρίπης. Πρόκειται για τον αποτελεσματικότερο τρόπο να μειώσουμε στο ελάχιστο τις πιθανότητες να νοσήσουμε, αλλά και για μια πράξη αλληλεγγύης, καθώς παράλληλα αποτρέπει τη μετάδοση του ιού στους οικείους μας.

Η μάχη της επιστημονικής κοινότητας για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, όπως κατέδειξε και το εμβόλιο κατά του Covid-19 είναι διαρκής. Ο καθένας μας, με το παράδειγμά του, μπορεί να συμβάλει σε αυτή, προς όφελος όλης της κοινωνίας».