Την ανάγκη για μεταρρύθμιση του κράτους χωρίς συμβιβασμούς με παθογένειες που πλήττουν τη χώρα μας, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής» και τον Αλέξη Παπαχελά.

Όπως υποστηρίζει «το χρωστάμε στην κοινωνία μας, σε αυτούς που χάθηκαν άδικα».

Θεωρεί ακόμη ότι χρειάζεται συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων και ενότητα του ελληνικού λαού.

Αναφερόμενη στην τραγωδία των Τεμπών υποστήριξε ότι «η ασφάλεια των πολιτών και η εμπιστοσύνη στο κράτος είναι το θεμέλιο της συνύπαρξής μας. Αυτή η εμπιστοσύνη πρέπει να αποκατασταθεί, να αποδοθούν άμεσα ευθύνες.

Δεν χωράει στον νου αυτήν η τραγωδία. Μας πονάει και μας θυμώνει. Μας γεμίζει ευθύνη και ντροπή μαζί. Δεν αξίζει στην χώρα μας αυτή η εικόνα.

EUROKINISSI

Η μεταρρύθμιση του κράτους πρέπει να συντελεστεί από τη βάση του. Δεν υπάρχει περιθώριο για συμβιβασμούς με παθογένειες που μας κρατούν πίσω και πληγώνουν τη χώρα μας. Το χρωστάμε στην κοινωνία μας, σε αυτούς που χάθηκαν άδικα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η κάτοχος του ύπατου Πολιτειακού αξιώματος της Ελλάδας έκανε λόγο για την προσπάθεια που κάνει η ίδια για να ενώσει τον ελληνικό λαό

«Αυτό που καλείται να εκφράσει ο Πρόεδρος, την ενότητα του ελληνικού λαού και άρα να υπάρξει η καλύτερη πολιτική λύση για το μέλλον του τόπου, αυτό είναι κάτι που με απασχολεί και εύχομαι να απασχολεί όσους εμπλέκονται στις επόμενες εκλογές γιατί αυτό είναι κρίσιμο», είπε η κυρία Σακελλαροπούλου και συνέχισε ως εξής: «Δεν είναι μόνον το Α ή το Β πρόσωπο, το Α ή το Β κόμμα. Αλλά είναι το καλό και το μέλλον του τόπου. Το συλλογικό καλό», και θα συμπληρώσει: «Θέλω να πιστεύω ότι εκεί θα πρέπει να δουλέψουμε όσοι εμπλεκόμαστε σε αυτό. Και από τη δική μου πλευρά σε αυτό θα προσπαθήσω να συμβάλω».

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης ως μια μεγάλη προτεραιότητα, απάντησε ως ακολούθως: «Τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς συναίνεση. Έχουμε δει και νόμους να περνούν από τη Βουλή με μεγάλες πλειοψηφίες και να μην μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη. Η συναίνεση πρέπει να έχει να κάνει φυσικά με το πολιτικό προσωπικό, η συναίνεση όμως είναι και στους φορείς, συναίνεση και στην κοινωνία τελικά. Πρέπει να είναι κανείς όσο πιο πειστικός μπορεί για να είναι και πιο αποδεκτές οι μεταρρυθμίσεις».