Αν και, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, εμφανίσθηκε να τάσσεται κατά του απορρήτου ο Γιάννης Ρουμπάτης, διοικητής της ΕΥΠ επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ , αρνήθηκε να καταθέσει σχετικά με τις ενημερώσεις του προς τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «ιδιωτικές συζητήσεις». Αναλόγως έπραξε και αναφορικά με τις καταγγελίες της πρώην προέδρου της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Ρουμπάτης φέρεται να κινείται σε μια λογική… ημιαπορρήτου αφού ενώ επικαλέστηκε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ακόμη και την παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με το αν τίθεται θέμα ή όχι απορρήτου στις καταθέσεις ενώπιον των αρμοδίων σωμάτων της Βουλής όταν ρωτήθηκε αν ενημέρωνε τον Αλέξη Τίπρα σημείωσε ότι του έλεγε «αυτά που έπρεπε»

Στο σημείο αυτό φέρεται να ρωτήθηκε σχετικά με τις πρόσφατες καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντόπουλου στην εφημερίδα Παραπολιτικά περί παρακολουθήσεων και στοιχείων που κατείχε ο τότε πρωθυπουργός από αυτές, ο διοικητής της ΕΥΠ τηςν περίοδο 2015 – 2019 τονίσε ότι δεν είναι ανακοινώσιμα διότι αποτελούσαν «ιδιωτικές συζητήσεις.

 Μάλιστα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ερώτηση που τέθηκε σχετικά με το αν αληθεύουν οι καταγγελίες της πρώην προέδρου της Βουλής και πρώην βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ και για απάντησης που ουσιαστικά κινήθηκε στην φάση του… απορρήτου αφού τόνισε πως «μπορεί να είναι αλήθεια, μπορεί και να μην είναι».

 Επίσης, φέρεται να υποστήριξε πως δεν πρέπει να παρακολουθούνται βουλευτές ευρωβουλευτές και να δηλώνει ότι τέτοιες επισυνδέσεις είναι παράνομες αφού και το Σύνταγμα και ο νόμος το απαγορεύουν. Όμως ο ίδιος δήλωσε σύμφωνα με πηγές της Εξεταστικής πως η αρμόδια εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, είναι έμπειρη και ως εκ τούτου δεν θα έδιδε την έγκρισή της για επισύνδεση χωρίς να υπάρχει τεκμηριωμένη αιτία.

 Τέλος φέρεται να υποστήριξε ότι πράγματι τα ηλεκτρονικά αρχεία καταστρέφονται, σημείωσε όμως πως διατηρούνται οι γραπτές σημειώσεις.