Ρωσία: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους (vid): Airbus... συγκρούστηκε με γλάρους! Αναφορές για τραυματίες

21
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Ένα αεροσκάφος Airbus 321 με 234 επιβάτες υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση κοντά στη Μόσχα, καθώς πουλιά έπεσαν μέσα στις μηχανές του. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται ανακοινώσεις από την εταιρεία και την τοπική υπηρεσία αερομεταφορών, το Airbus 321 της Ural Airlines, έπεσε πάνω σε σμήνος γλάρων λίγη ώρα μετά από την απογείωσή του, με αποτέλεσμα τα πουλιά να εισχωρήσουν και στους δύο κινητήρες του.

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η πτήση της Ural Airlines από τη Μόσχα με προορισμό την Συμφερόπολη της Κριμέας προσγειώθηκε σε χωράφι κοντά στο αεροδρόμιο Ζουκόφσκι.

«Υπήρξε αναγκαστική προσγείωση στο Ζουκόφσκι. Πουλιά μπήκαν και στις δύο μηχανές, οι οποίες έκλεισαν. Το πλήρωμα έκανε την προσγείωση ένα χιλιόμετρο από τον αεροδιάδρομο» είπε ο γενικός διευθυντής της Ural Airlines, Σεργκέι Σκουράτοφ στο πρακτορείο Tass.

Αν και η εταιρεία ανέφερε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες, ανώνυμη πηγή είπε στο πρακτορείο Tass ότι υπάρχουν 23 τραυματίες, ανάμεσα τους και εννέα παιδιά.