“Δεν πρόκειται υπό καμία συνθήκη η Νέα Δημοκρατία να επιχειρήσει να βρει τρόπους να παρακάμψει την ετυμηγορία τους”, επισημαίνει σε ανάρτησή του ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, με αφορμή τοποθέτηση του υποψήφιου βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στον Δυτικό τομέα Αθήνας, Μπάμπη Καούκη για το τι θα πράξει η κυβέρνηση αν δεν κερδίσει αυτοδυναμία.

Σχετικά με άστοχη τοποθέτηση υποψήφιου βουλευτή μας νωρίτερα σε τηλεοπτική εκπομπή, επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά με απόλυτη καθαρότητα ότι απευθυνόμαστε στους πολίτες με μια πολύ καθαρή πρόταση. Όπως δήλωσε κι εχθές ο Πρωθυπουργός στο Πρώτο Θέμα, δεν πρόκειται υπό καμία συνθήκη η Νέα Δημοκρατία να επιχειρήσει να βρει τρόπους να παρακάμψει την ετυμηγορία τους. Τελεία και παύλα”, υπογραμμίζει ο Νίκος Ρωμανός.

Νωρίτερα, μιλώντας στο Open, ο Μπάμπης Καούκης, είχε πει ότι «αν δεν βγει αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία, που δε νομίζω να μην συμβεί αυτό, τότε θα μιλήσουμε και με βουλευτές και θα δούμε αν ασπάζονται το πρόγραμμά μας που είναι το μόνο σοβαρό και κοστολογημένο». Το σχόλιο αυτό έφερε δεύτερη ερώτηση για το αν θα απευθυνθεί η ΝΔ σε κόμματα ή βουλευτές.

«Οπου χρειαστεί. Αν χρειάζονται τρεις βουλευτές, τότε τρεις βουλευτές. Θα απευθυνθούμε στα κόμματα και αν αυτά αργήσουν να ανταποκριθούν και στην πορεία έρθουν δύο βουλευτές, τότε μπορεί να συζητήσουμε από βουλευτές. Αλλά όλα είναι υποθετικά σενάρια. Οι βουλευτές είναι ελεύθεροι άνθρωποι», είπε.