Από ώρα σε ώρα αναμένεται να σηκώσει άγκυρες το πλοίο Βlue Σtar Χίος από τη Ρόδο με προορισμό τελικό το λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι 365 επιβάτες, οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται εντός του πλοίου, αναμένεται να φτάσουν στον τελικό προορισμό, τον Πειραιά, γύρω στις 10:00 το πρωί.

Η καθυστέρηση είναι μεγάλη και όπως μας είπαν οι επιβάτες το ίδιο και η ταλαιπωρία τους. Αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της Ρόδου επικρατεί ησυχία ενώ εξακολουθούν να παραμένουν δυνάμεις του λιμενικού και της αστυνομίας μπροστά στον καταπέλτη του πλοίου μέχρι αυτό να αναχωρήσει.

Όσον αφορά στους μετανάστες οι οποίοι δεν έχουν τα ανάλογα ταξιδιωτικά έγγραφα εξακολουθούν να βρίσκονται στο λιμάνι περιμένοντας να δοθεί κάποια λύση για την περίπτωσή τους. Δύο κλιμάκια από αστυνομικούς, έχουν ξεκινήσει την καταγραφή τους.

Νωρίτερα, οι μετανάστες μπήκαν μπροστά από τον καταπέλτη του πλοίου «Blue Star Χίος», εμποδίζοντας έτσι τον απόπλου του σκάφους από το νησί της Ρόδου. Οι ίδιοι ζητούν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να μετακινηθούν άμεσα από το νησί είτε σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας είτε στην ενδοχώρα.