Νέες φωτογραφίες με κουτιά με μεγάλα χρηματικά ποσά, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  στις έρευνες , που διεξήγαγαν σε σπίτια εμπλεκομένων στο  QatanGate , έδωσαν στη δημοσιότητα οι Βελγικές Αρχές.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία του Βελγίου ανέβασε στο twitter φωτογραφίες με τα χρήματα, αλλά και τις βαλίτσες που βρέθηκαν αναφορικά με το σκάνδαλο Qatargate. Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, κατάσχεσε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια ερευνών στην περιοχή των Βρυξελλών σε σχέση με υπόθεση ύποπτης διαφθοράς στην οποία εμπλέκονται άτομα που δραστηριοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας L’ Echo, μεγάλο μέρος αυτών των χαρτονομισμάτων θεωρούνται νέα, ήταν τυλιγμένα με πλαστική ταινία και είχαν τυπωθεί πρόσφατα. Επίσης, ορισμένα από τα τραπεζογραμμάτια αυτά εκδόθηκαν στο Βέλγιο, ενώ τα υπόλοιπα μελετώνται ακόμη. Πρόκειται για ένα σημαντικό στοιχείο, σημειώνεται, καθώς μπορεί να δώσει ώθηση στην εξέλιξη της έρευνας. Εφόσον οι Αρχές γνωρίζουν πού εκδόθηκαν τα χαρτονομίσματα αυτά, θα είναι εύκολο να βρουν την τράπεζα από την οποία έγινε η ανάληψη των δεσμίδων και ως εκ τούτου και τον τραπεζικό λογαριασμό και την ταυτότητα του ατόμου που έκανε την ανάληψη, και έτσι κι εκείνη των ατόμων που βαρύνονται με υποψίες για ενεργό διαφθορά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «Le Soir», πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά κατασχέθηκαν από την Εύα Καϊλή και τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι. Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Παντσέρι στις Βρυξέλλες, οι ανακριτές της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ. Προσθέτοντας τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή και στο σπίτι της ίδιας και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι στις Βρυξέλλες, η τεράστια έρευνα αποκάλυψε πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ.

Το προδικαστικό συμβούλιο του Βελγίου αναμένεται να κρίνει σήμερα αν η πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή θα περάσει το διάστημα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της στις φυλακές Χάρεν των Βρυξελλών ή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Μαζί με την κ. Καϊλή στο προδικαστικό τμήμα θα οδηγηθούν ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο Ιταλός πρώην Ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντζέρι και άλλο ένα άτομο.