Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη, σε δασική έκταση την περιοχή Μαύρος Κόλυμπος Λασιθίου, κοντά στην Ιεράπετρα Κρήτης. Ισχυροί βόρειοι άνεμοι πνέουν στην περιοχή ενισχύοντας το μέτωπο προς τη θάλασσα κοντά σε κατοικημένες περιοχές και δυσχεραίνοντας το έργο της πυρόσβεσης. Οι πρώτες φλόγες έφθασαν στα σπίτια, προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ τέσσερις(4) άνθρωποι έχουν τραυματισθεί, δύο πολίτες και δύο πυροσβέστες. Ο ένας πολίτης, ηλικίας 74 ετών που συμμετείχε στην κατάσβεση παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Νωρίτερα ήχησε το 112 για την προλητπτική εκκένωση των οικισμών Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας Μανώλης Φραγκούλης μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «από νωρίς το πρωί έχουμε πυρκαγιά στην περιοχή του Μαύρου Κόλυμπου, ψηλά στο βουνό, και το χειρότερο είναι ότι έχουμε πάρα πολύ ισχυρούς ανέμους οι οποίοι υπερβαίνουν τα 8 μποφόρ». «Πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση γιατί το μέρος δεν είναι εύκολα προσβάσιμο και η φωτιά έχει επεκταθεί κάτω προς τον οικισμό και έχει πιάσει τον Μαύρο Κόλυμπο, τον Άγιο Παντελεήμονα και την περιοχή Αχλιά η οποία είναι κοντά ».

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων με οχήματα και άντρες από Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο, ενώ ενισχύθηκαν περισσότερο τις τελευταίες ώρες.