«Η αντιπολίτευση επέλεξε να ενεργήσει με βάση ένα δημοσίευμα», σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της «Εστίας» για SMS που έστειλε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι στον Βαγγέλη Μαρινάκη και διαψεύστηκε εμφατικά από τους εμπλεκόμενους.  

«Από όλη αυτή τη συζήτηση αναδεικνύεται ότι πρέπει να λύσουμε λίγο τα θεσμικά ζητήματα. Οι εκδότες πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, είναι μέσα στον κανόνα της ελεύθερης δημοσιογραφίας. Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Αυτό που πυροδότησε την αντίδραση αυτή ήταν η σύνδεση που έγινε από την αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση επέλεξε να ενεργήσει με βάση ένα δημοσίευμα» είπε στο MEGA, ο Μάκης Βορίδης. 

Ερωτηθείς αν ο ίδιος θα αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες μετά τις παραιτήσεις των Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου, ο Μάκης Βορίδης παρέπεμψε στον πρωθυπουργό και στις ανακοινώσεις που θα κάνει μέσα στην εβδομάδα. 

Για τα ηχητικά από την τραγωδία των Τεμπών, ο Μάκης Βορίδης είπε ότι δεν υπάρχει αλλοίωση και επανέλαβε πως αποδεδειγμένα η τραγωδία οφείλεται σε ανθρώπινο σφάλμα. Ο Μάκης Βορίδης είπε πως η Δικαιοσύνη θα δώσει όλες τις απαντήσεις. «Υπάρχει η ευχή να προχωρήσει η δικαιοσύνη με τον ταχύτατο τρόπο. Έτσι όπως ξέρει η Δικαιοσύνη, να αναπτύξει πλήρως τη βεντάλια και τις διαδικασίες της ώστε να οδηγήσει στην κατηγορία αυτούς που πρέπει».