Πύκνωση των δορμολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς, αναμένονται από Δευτέρα 11 Μάη, οπότε και θα ανοίξει το λιανεμπόριο. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στον ΣΚΑΪ, θα μπουν εμβόλιμα δρομολόγια σε λεωφορεία και σε μετρό με τις χρονοαποστάσεις να μειώνονται στα 5 λεπτά.

Η ερχόμενη Δευτέρα είναι πολύ σημαντική γιατί ανοίγει το λιανεμπόριο και θα κινηθεί στα μέσα μεταφοράς το 30% με 35% των επιβατών που κινούταν πριν την πανδημία, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σχετικά με τα μέτρα προστασίας στα ΜΜΜ, σημείωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία φοράει μάσκες και πως αυτή την βδομάδα θα μπει και διαχωριστικό νάιλον εκεί που είναι ο οδηγός.

Στο μεταξύ πιθανότατα σήμερα θα εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση που θα επιτρέπει και δεύτερο επιβάτη στα ταξί.

Αναφορικά με την τιμή των διοίων ο Αχιλλέας Καραμανλής είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση της τιμής, το ίδιο και στα τέλη των αεροδρομίων παρότι οι εταιρείες παραχώρησης ζητούν ενίσχυση για τα χρήματα που έχασαν την περίοδο της πανδημίας.

Για τις πτήσεις εσωτερικού είπε ότι στις 18 ή στις 25 Μαΐου, ανάλογα με την εξάπλωση του ιού και τις εισηγήσεις των ειδικών, η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της. Ενώ για τις πτήσεις εξωτερικού σημείωσε οτι η Ελλάδα αναμένει τις αποφάσεις της Ε.Ε.