Ψηφιακά θα γίνουν οι εξετάσεις στα ΑΕΙ που είναι κλειστά λόγω καταλήψεων καθώς, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, η Σύνοδος των Πρυτάνεων, που συνεδρίασε τη Δευτέρα, έκανε αποδεκτή την ερμηνευτική εγκύκλιο του Κυριάκου Πιερρακάκη ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε επισημάνει ότι η νομοθεσία δίνει αυτή τη δυνατότητα.  

Με την ίδια ακριβώς μέθοδο θα ολοκληρωθούν και τα μαθήματα που εκκρεμούν στις σχολές που βρίσκονται υπό κατάληψη. 

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είχε επισημάνει ότι «το Πανεπιστήμιο ανήκει στην ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι σε νοσηρές μειοψηφίες. Οφείλουμε να σεβαστούμε τους κόπους και την προσπάθεια των φοιτητών που θέλουν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε ανοιχτά πανεπιστήμια και θα προστατέψουμε με όσα μέσα διαθέτει η Πολιτεία τις θυσίες των οικογενειών από το υστέρημά τους για τις σπουδές των παιδιών τους». 

«Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και η απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων των φοιτητών» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσπωπος και πρόσθεσε ότι με βάση το υφιστάμενο δίκαιο οι εξετάσεις των φοιτητών μπορούν να γίνουν και ψηφιακά.