Πρύτανης ΕΚΠΑ για κορωνοϊό: Να ενημερωθούν φοιτητές και καθηγητές που θα ταξιδέψουν στην Ιταλία

7

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους Έλληνες φοιτητές και καθηγητές λόγω κορωνοϊού στην Ιταλία, κρούει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θανάσης Δημόπουλος.

Ενόψει των νεότερων επιδημιολογικών δεδομένων για τη διάδοση του κορωνοϊού στην Ιταλία και των αυστηρών μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί από την ιταλική κυβέρνηση, διαβιβάστηκε προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με την οποία συνιστάται η αναστολή όλων των προγραμματισμένων εκδρομών σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την άμεση αναστολή τυχόν προγραμματισμένων εκπαιδευτικών εκδρομών που οργανώνονται από το Ίδρυμά σας προς όλη την Ιταλία από σήμερα, 24-2-2020. Η αναστολή είναι προσωρινή και θα υπάρξουν νεότερες οδηγίες, σύμφωνα με τις εξελίξεις και τις εκτιμήσεις των αρμόδιων αρχών.

Ενημέρωση Ελλήνων φοιτητών και καθηγητών

Επίσης συστήνεται να ενημερωθούν για το θέμα της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ιταλία όλοι οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, διδακτικό και λοιπό προσωπικό που αναμένεται να ταξιδέψει μεμονωμένα στην Ιταλία για οποιαδήποτε εκπαιδευτική ή ερευνητική ή άλλη δραστηριότητα στο πλαίσιο των δράσεων των Α.Ε.Ι.