«Ψηφίζοντας τον προϋπολογισμό, στέλνουμε μήνυμα ότι η χώρα συνεχίζει στις ράγες της ανάπτυξης. Ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που ενέκριναν με την ψήφο τους οι πολίτες. Συνεχίζουμε αταλάντευτα την ασφαλή πορεία στο μέλλον», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, επισημαίνοντας ότι παρά την αντιμετώπιση διαδοχικών κρίσεων, η ελληνική οικονομία αποδείχθηκε όχι απλώς ανθεκτική αλλά θωρακισμένη. «Αυτός ο προϋπολογισμός είναι ο πρώτος μετά από 13 χρόνια που καταρτίζεται με τη χώρα να έχει ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα. Η Ελλάδα έγινε ξανά ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Και αυτό είναι αποτέλεσμα, όχι μόνο της κυβερνητικής πολιτικής αλλά, πρωτίστως, των προσπαθειών των πολιτών», τόνισε.

Ο κ. Χατζηβασιλείου, απάντησε επίσης στις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δήθεν ο προϋπολογισμός είναι άδικος, τις οποίες χαρακτήρισε "αβάσιμες". «Αναρωτιέμαι, είναι άδικη η μείωση φόρων; Είναι άδικη η αύξηση δαπανών σε Παιδεία και Υγεία;» αναρωτήθηκε και υπογράμμισε: «Όχι. 'Αδικος είναι ο ευκαιριακός λαϊκισμός και η κομματική σπέκουλα, σε βάρος της ατομικής και εθνικής ευημερίας. Είναι λυπηρό ότι κάποιοι επιχειρούν να μεταφέρουν τις εσωτερικές τους ανασφάλειες και αβεβαιότητες στο πεδίο της εθνικής προοπτικής. Η μοναδική κρίση στην Ελλάδα σήμερα, είναι η κρίση του αριστερού μικρόκοσμου που αρνείται την πραγματικότητα και προτιμά να την περιγράφει ως μαύρη. Στο μεταξύ, η χώρα προχωρά», προσέθεσε. «Δεν υπάρχει χώρος για επικίνδυνες υποσχέσεις.

Ακούω ορισμένους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάνε για εναλλακτικά μέτρα και, όταν ερωτώνται «πόσο κοστίζουν», αοριστολογούν. Προτάσσουν το αφήγημα της περιβόητης αδιαμεσολάβητης επαφής του προέδρου τους με την κοινωνία, χωρίς να μιλούν με στοιχεία. Η Οικονομία δεν αναπτύσσεται με ευχολόγια και χτυπήματα στην πλάτη, ούτε με ψήσιμο καφέ στο μάτι της κουζίνας», πρόσθεσε ο κ. Χατζηβασιλείου, καταλήγοντας την ομιλία του επί του Προϋπολογισμού 2024.