Θυελλώδεις άνεμοι, σφοδρές βροχοπτώσεις αλλά και πυκνό χιόνι στα ορεινά προκαλούν πλημμύρες ακόμη και σε αστικές ζώνες, κατολισθήσεις βράχων και πτώσεις δένδρων. Πρόσκαιρα πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται στην πόλη των Ιωαννίνων. Στην Πάργα τα μεγάλα κύματα σκέπασαν τον παραλιακό πεζόδρομο ενώ υπερχείλισε ο Αχέροντας στο Καστρί.

Τα νερά του ποταμού κάλυψαν μεγάλο τμήμα από τη νέα έως την παλιά γέφυρα με συνέπεια τη διακοπή της κυκλοφορίας. Επίσης ο Αχέροντας και σε αρκετά άλλα σημεία είναι στα όρια της υπερχείλισης. Στη Θεσπρωτία η θάλασσα σκέπασε το Δρέπανο και έκλεισε ο δρόμος προς τον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων.

Στο ορεινό οδικό δίκτυο έχει πέσει πυκνό χιόνι και παρά την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες και οι αρμόδιοι συνιστούν αποφυγή περιττών μετακινήσεων. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και των Δήμων, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία είναι σε ετοιμότητα και παρέχουν υπηρεσίες όπου υπάρχει ανάγκη.Στην Ήπειρο μέχρι το απόγευμα της Κυριακής έχουν σημειωθεί οι σφοδρότερες βροχοπτώσεις και ο μεγαλύτερος όγκος βροχής με 184 χιλιοστά καταγράφηκε στα Θεοδώριανα Άρτας και στο Ζωτικό Ιωαννίνων. Στο λεκανοπέδιο έπεσαν 78 χιλιοστά βροχής.

Τα καιρικά φαινόμενα από το απόγευμα της Δευτέρας θα αρχίσουν να εξασθενούν. Οι καταιγίδες θα δώσουν τη θέση τους σε βροχές και οι άνεμοι θα χάσουν την ορμή τους. Τα χιόνια στα ορεινά θα συνεχιστούν και οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από μηδέν βαθμούς στα ορεινά έως 14 το μεσημέρι σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα. Από το βράδυ της Τρίτης θα επικρατήσουν βοριάδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση