Τον πρώτο τίτλο φέτος και 10ο στην καριέρα του πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε 2-0 σετ (6-3, 6-4) του Αυστραλού Άλεξ Ντε Μινόρ και κατέκτησε το τρόπαιο στο Mifel Open, στο Μεξικό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε έντονα τη νίκη του, πετώντας τη ρακέτα του αμέσως μετά τον τελευταίο πόντο.

Ο τελευταίος πόντος του αγώνα:

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς μετά το γρήγορο 1-0 στα games δέχθηκε την ισοφάριση, αλλά δεν πτοήθηκε παίρνοντας αμέσως κεφάλι στο σκορ για το 2-1. Μάλιστα στο 4ο game κατάφερε να κάνει το μπρέικ για το 3-1. O Aυστραλός μείωσε και αυτός με break σε 3-2, ενώ στη συνέχεια εκμεταλλεύθηκε το κακό, σε εκείνο το σημείο, σερβίς του Στέφανου, φέρνοντας το σετ στα ίσια.

Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς με ένα εξαιρετικό ντεμαράζ πήρε τα τρία επόμενα games με «όπλο» το εξαιρετικό forehand αλλά και τα πολλά λάθη του Αυστραλού, φτάνοντας στο 1-0 στα σετ.

Με break ξεκίνησε το δεύτερο σετ, αφού ο Ντε Μινόρ έχασε την ψυχραιμία του μετά το υπέρ του 40-15 με αποτέλεσμα ο Τσιτσιπάς να προηγηθεί και στη συνέχεια να διευρύνει το προβάδισμα του φτάνοντας στο 3-1.

Ωστόσο από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Ντε Μινόρ πίεσε τον Στέφανο με το σερβίς, έκανε αρχικά το break ισοφαρίζοντας σε 3-3 και στη συνέχεια πήρε το προβάδισμα.

Στο όγδοο game του δεύτερου σετ, ο Τσιτσιπά με ένα γρήγορο σερί έκανε το 4-4 και στη συνέχεια κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του Ντε Μινόρ, κάνοντας το 5-4. Αμέσως μετά, στο σερβίς του, ο Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώρια στον Αυστραλό, κερδίζοντας το game και το παιχνίδι.