Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το έβδομο ευρωπαϊκό του Πρωτάθλημα στο Βερολίνο. Στη γερμανική πρωτεύουσα, επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 95-80, παίζοντας συγκλονιστική άμυνα στο δεύτερο μέρος. Τα πρώτα λεπτά του τελικού ήταν άκρως συναρπαστικά από πλευράς σκοραρίσματος, καθώς ο Εντιαγέ ήταν αυτός που έβαλε τους πρώτους 8 πόντους της «Βασίλισσας» στο παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί με τα τρίποντα του Γκραντ και του Ναν. Οι «μερένχες» δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς ο ρυθμός είναι ξέφρενος με το σκορ στα πρώτα λεπτά να είναι στο12-9. Με τις προσωπικές προσπάθειες του Ναν και του Λεσόρ, η Ρεάλ βρήκε τη λύτρωση στο σκορ, στο πρόσωπο του Μούσα, ο οποίος είχε μόλις 10 πόντους σε 8 αγωνιστικά λεπτά. Το σκορ μετά από συνεχόμενα καλάθια και από τις δυο πλευρές έφτασε στο 32-22, καθώς και οι δυο άμυνες δεν μπορούσαν να περιορίσουν τις επιθέσεις. Το σκορ της πρώτης περιόδου έκλεισε στο απίστευτο 36-25, με τις δυο επιθέσεις να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και πιο συγκεκριμένα της Ρεάλ 12/17 σουτ εντός πεδιάς, με το σύνολο των πόντων (61) να είναι η μεγαλύτερη συγκομιδή σε Final 4.

panath2.jpg
panath3.jpg

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, με τη Ρεαλ να κρατάει εκτός τον Καμπάτσο, καθώς δεν μπορούσε να βγάλει δεύτερο συνεχόμενο δεκάλεπτο, με τον Ματέο να περνάει τον Ροντρίγκεθ για να οργανώσει χωρίς όμως να έχει λύσεις. Η πρωταθλήτρια δεν είχε λύσεις στο σκοράρισμα, έχοντας πετύχει μόλις πέντε πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά. Ο Παναθηναϊκός έκανε ξέσπασμα με 6-0 σερί, μειώνοντας στους έξι πόντους την διαφορά με 41-35. Η άμυνα που έπαιξαν οι “πράσινοι” στο τέλος ήταν άξια για να συνεχίσουν να παλεύουν για την κατάκτηση του τροπαίου, καθώς οι πρωταθλητές Ευρώπης έπεσαν στην επίθεση τους με 18 πόντους στο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει 24. Τα παιχνίδια του μυαλού που έκανε ο Έργκιν Αταμάν στον Ματέο, ήταν πολλά στο δεκάλεπτο, διότι μεγάλωνε και μίκραινε το σχήμα του σε πολλές φάσεις του παιχνιδιού. Με τον Λεσόρ να κάνει ότι θέλει στην γραμμή των ψηλών και τον Σλούκα να ηγείται της ομάδας του Τούρκου τεχνικού, ο Παναθηναϊκός μείωσε στους πέντε πόντους με 54-49, για να φέρει το χάος στο δεύτερο μέρος.

panath4.jpg


panath5.jpg

Πολυτιμότερος παίκτης του Final 4 o Κώστας Σλούκας

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε MVP του διημέρου και έκανε τα πάντα για να φτάσει η ομάδα του ως το τέλος της διαδρομής και να σηκώσει το Ευρωπαϊκό τρόπαιο στο Βερολίνο.Ο Κώστας Σλούκας πέτυχε 24 πόντους, μάζεψε δυο ριμπάουντ και τρεις ασίστ, δίνοντας ώθηση στους συμπαίκτες του. Ο Παναθηναϊκός περίμενε 13 χρόνια για να κατακτήσει το τρόπαιο, με τον αρχηγό του να είναι αυτός που ηγήθηκε στο τελικό για να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον τελικό νικητή.

panathinaikos-KU3fz.jpg

Συγχαρητήριο μήνυμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Συγχαρητήριο μήνυμα στην πλατφόρμα X έστειλε για την επιτυχία του Παναθηναϊκού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έγραψε: «Ακόμα μία τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό! Μετά από μια καταπληκτική εμφάνιση στον τελικό, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας την Euroleague!Θερμά συγχαρητήρια!».

H Eυρωλίγκα συγχαίρει Παναθηναϊκό και Σλούκα

Με ανάρτησή της στο επίσημο site της η Ευρωλίγκα συγχαίρει τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του 7ου τίτλου στην Ιστορία της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα απονέμει τα εύσημα στον Κώστα Σλούκα που όπως αναφέρει γίνεται ο τρίτος παίκτης που κερδίζει τέσσερις φορές το τρόπαιο, ισοφαρίζοντας τον Κάιλ Χάινς και τον Σάρας Γιασικεβίτσιους. Επίσης όπως αναφέρει γίνεται μόλις ο δεύτερος παίκτης που κερδίζει το τρόπαιο με τρεις διαφορετικές ομάδες, πιάνοντας τη θέση του Γιασικεβίτσιους.

Αναλυτικά:

«Congratulations, Kostas Sloukas. Κostas Sloukas is just the third player to ever win four EuroLeague titles in the Final Four era. He ties with Kyle Hines and Saras Jasikevicius.He’s also just the second player to ever win the EuroLeague with three different teams, tying Jasikevicius».

Στέφανος Κασσελάκης: «Μια μαγική χρονιά για το ελληνικό μπάσκετ και για τον Παναθηναϊκό»

Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης αναφέροντας τα εξής: «Τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα ως εδώ, στην Ιερουσαλήμ. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Παναθηναϊκού για τον 7ο ευρωπαϊκό της τίτλο. Μια μαγική χρονιά για το ελληνικό μπάσκετ και για τον ίδιο τον σύλλογο.Πρωταθλητές Ευρώπης»

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας»

Με ανάρτηση του ο Νίκος Ανδρουλάκης, συνεχάρη για την κατάκτηση της Euroleague τον Παναθηναϊκό. Ο ίδιος έγραψε: «Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας το έβδομο κύπελλο πρωταθλητριών στην ιστορία του. Μας κάνατε πολύ περήφανους! Συγχαρητήρια!».